5 lucruri care sunt demult demodate, dar femeile noastre continuă să le poarte!

Odată ce te-ai obișnuit cu un lucru, e greu să renunți la el. Mai cu seamă dacă era la modă pe vremea când erai tânără și frumoasă. Dar moda și tinerețea sunt efemere. Și ceea ce funcționa de minune ieri, nu mai funcționează astăzi.

Prin urmare, trebuie să te adaptezi dacă vrei să fii în continuare elegantă și atrăgătoare. Din păcate, femeile noastre sunt foarte rezistente la schimbare. Iată 5 lucruri pe care continuă să le poarte, deși în toată lumea sunt considerate demodate.

#1. Ținutele monocrome

Ținutele monocrome, în special cele negre și gri sunt considerate plictisitoare și lipsite de gust. Indiferent de culoare, un astfel de look arată demodat, agasant și plictisitor, chiar dacă vorbim de culoarea roșie.

Dacă vrei să îmbraci un compleu de aceeași culoare, ține cont de faptul că tonul și textura trebuie să difere de la o piesă la alta. Sau încearcă să diluezi tonalitatea de bază cu accesorii în tonuri diferite: eșarfe, poșete, bijuterii, ochelari de soare etc.

#2. Pantofii negri

Firește că nu-i nimic urât și greșit aici. Pantofii negri sunt incredibil de versatili, arată elegant și se potrivesc aproape cu orice ținută. Anume din aceste motive multe femei continuă să îi poarte până în prezent.

Dar asta e o cale sigură către un look plictisitor și demodat. În plus, pantofii negri taie destul de vulgar imaginea; o împart în două și această disonanță sare în ochi. Încearcă pentru diversitate să încalți modele în tonuri pastelate sau cremoase (nud, bej, roz pal). Ele arată feminin, grațios și sunt aproape la fel de universale ca modelele negre. Vei observa că nu doar imaginea ta se va schimba spre bine, ci și starea de spirit.

#3. Hainele strălucitoare

Asta e o altă extremă care nu te avantajează deloc. Paietele, strasurile, inserțiile, imprimeurile strălucitoare, culorile exagerat de vibrante și, bineînțeles, excesul de bijuterii – toate acestea arată pretențios și deplasat, indiferent de vârstă.

Mai mult decât atât, ele nu întineresc, ci evidențiază și mai tare prăpastia dintre vârstă și ținută, estompând frumusețea naturală a unei femei. Femeile elegante evită sclipiciul în favoarea ținutelor nobile și laconice. Iar ținutele aurii nu se încadrează nici într-un fel în această formulă.

#4. Excesul de bijuterii

Bijuteriile din aur, cel puțin atunci când sunt purtate în exces, sunt asociate cu lauda de sine, bătrânețea și lipsa bunului gust. Nu-i nimic grațios într-o ținută încărcată cu zeci de bijuterii. Astăzi e la modă stilul minimalist, cu 1-2 accente moderne, care arată elegant și delicat. Bijuteriile moștenite de la bunica sunt bune numai ca piesă pentru decor și ca pernuță financiară pentru zile negre.

#5. Imitații ale unor mărci celebre

Imitațiile unor mărci celebre sunt un ton rău, indiferent dacă vorbim de poșete sau de pantofi. Mai bine să ai o poșetă puțin mai ieftină, dar autentică, de la un producător autohton, decât o imitație de proastă calitate.

Citește și: Ce purtăm ca ținuta să pară mai scumpă? 20 de sfaturi de la cei mai buni stiliști!