5 coafuri la care să renunți, dacă ai peste 45 de ani! Acestea te fac să pari mai în vârstă!

Astăzi, internetul este plin de sfaturi de frumusețe, modă, stil. Toți vorbesc despre ce este în „trend” și ce este „de top”. Acest lucru se aplică tuturor domeniilor de viață – stilul vestimentar, machiaj, coafuri. Și, desigur, totul este legat de vârsta femeii.

După ce împlinesc o anumită vârstă, toate femeile vor să pară mai tinere decât sunt. Este firesc! Dacă știi să îți pui în valoare atuurile și să maschezi imperfecțiunile atunci cu siguranță vei reuși. Există însă o serie de greșeli care au efectul opus, adică îți adaugă câțiva ani pe chip și, de cele mai multe ori, aceste greșeli sunt legate de coafură.

De multe ori, femeilor de vârstă elegantă le este recomandată tunsoarea „cascadă”. Însă, aici trebuie să fii atentă, căci această tunsoare îți poate sublinia neajunsurile și modificările legate de vârstă, în special ridurile.

Dacă ai părul lung, atunci ar trebui să eviți coafurile precum „împletitura”. Aceasta nu îți avantajează deloc imaginea. Și în general, părul foarte lung te „îmbătrânește” vizual. Așadar, poți opta pentru o tunsoare de lungime medie sau scurtă, care îți va oferi un look fresh.

Ferește-te de coafura „coadă de cal”, care este potrivită numai dacă faci sport și părul este strâns ca să nu te deranjeze. Atunci când ieși în oraș, este mai bine să eviți această opțiune pentru școlărițe.

Tunsorile „bob” și „carre” la modă în acest sezon vor arăta foarte bine la femeile de vârstă matură cu sau fără breton. Însă nu opta pentru un breton rupt, căci acesta poate scoate la iveală imperfecțiunile legate de vârstă de pe pielea frunții.

Femeilor cu forme plinuțe nu li se vor potrivi coafurile cu coc. Aceasta accentuează obrajii și bărbia dublă. Este mai bine să alegi opțiunea de styling cu bucle mari adunate în spate.

În ceea ce privește cărarea, cea făcută pe mijloc maturizează, în timp ce cărarea pe o parte, perfect dreaptă, oferă un aer foarte sobru, adăugând, de asemenea, câțiva ani în plus.

Puțin volum este binevenit oricând atunci când vorbim despre coafuri, însă în exces acesta poate avea un efect nedorit. Optează pentru coafuri cu volum subtil, aparent natural.