5 cămăși care sunt demult demodate, dar româncele continuă să le poarte!

Cămașa este un articol vestimentar universal, care arată elegant și cât se poate de expresiv. Dacă dorești o ținută care să-ți întinerească chipul și să-ți scoată în evidență rafinamentul – începe cu o cămașă și nu vei da greș.

Deși ne-am obișnuit cu ele și le folosim ori de câte ori avem ocazia, în continuare facem multe greșeli la alegerea lor. Iată câteva greșeli pe care le comite aproape fiecare femeie!

#1. Cămăși de blugi (din denim)

Denimul este un material universal, potrivit pentru orice anotimp. Acesta ține bine forma, corectează silueta, arată stilat, proaspăt și contemporan. Însă cămașa din denim are o textură mult prea dură și conferă siluetei o formă dreptunghiulară. Această decizie îți omoară feminitatea și te lipsește de farmec și rafinament. În plus, stilul nu mai este actual de prin anii 2000.

#2. Cămăși cu mâneca scurtă

În general, stiliștii recomandă să renunți la ținutele strâmte și mulate, care îți subliniază fragilitatea, în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată deplasat, acestea vor scoate în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale. Astăzi nimeni nu se mai îmbracă așa.

#3. Cămăși cu volane

În general, volanele sunt drăguțe și arată superb pe cămăși și rochii de vară. Dar trebuie să fii atentă cu fasonul și numărul lor pentru că riști să te transformi într-o păpușă, ceea ce nu te avantajează deloc. Cămășile expresive, cu volane verticale, arată copilăresc și pretențios.

#4. Cămăși mulate

Acest stil nu mai este în vogă de mai bine de 10 ani. Cămașa strânsă pe corp denaturează silueta modelului și o face să arate plictisitor. Renunță la acest fason în favoarea cămășilor libere. Hainele cu o mărime mai mare adaugă prospețime imaginii, ascund burtica și îți avantajează talia, datorită contrastului dintre strâns și liber, creat de centură.

#5. Cămăși în carouri

Încet, dar sigur și acest stil se îndreaptă în ceaunul cu anti tendințe. Astăzi e la modă stilul minimalist, iar cămășile cu modele geometrice complexe, nu se încadrează nicicum în această formulă.

Citește și: Moda pentru minione: 3 greșeli vestimentare care te fac să pari și mai scundă!