4 Pași spre un zâmbet frumos: Cum să-ți îngrijești dinții pentru a-i menține sănătoși!

Sănătatea dinților este o temă aparte, la care oamenii obișnuiesc să se gândească numai atunci când au senzații dureroase intense. Deși, stomatologii nu sunt de acord cu o astfel de abordare în mod fundamental.

Dinții ne sunt dați de două ori în viață: cei de lapte, care cresc până la doi ani, și cei permanenți, pe care îi primim la vârsta de șapte – nouă ani. Și cu acești dinți, omul trăiește întreaga viață. Din păcate, este imposibil să întorci pe cale naturală un dinte pierdut. Prin urmare, medicii au o poziție fermă în acest sens – dinții sănătoși ar trebui să fie o prioritate!

Vizita la dentist, chiar dacă pacientul nu are vreo problemă , ar trebui să fie o dată la jumătate de an în scopuri preventive. Totuși, pacienții ar trebui să ia măsurile necesare pentru prevenirea bolilor, cum ar fi caria sau boala parodontală. Din fericire, fiecare persoană are acces la modalitățile simple de a-și păstra dinții sănătoși și îngrijiți!

1.Curățare regulată

Încă din copilărie suntem obișnuiți, că trebuie să ne spălăm pe dinți dimineața și seara, în fiecare zi. Este foarte important să acordăm atenție calității curățării cavității bucale și calității periei. Nu sunt binevenite periuțele aspre, deoarece pot răni gingiile. De asemenea, poți utiliza modele electrice. Mișcările trebuie să fie lente și multidirecționale. Dinții sănătoși necesită atenție, așa că petrece cel puțin 10 minute curățându-i.

2.Ața dentară

Utilizează ața dentară după mese, dar înainte de curățarea zilnică cel puțin o dată pe zi. Aceasta este eficientă pentru eliminarea particulelor de alimente dintre dinți, pe care nici cea mai perfect concepută periuță nu le poate îndepărta. În ceea ce ține de scobitori ar trebui să fii mai sceptic, pentru că ele pot răni foarte ușor gingiile.

3.Apa de gură

Cavitatea bucală este un mediu favorabil pentru bacterii. În ea sunt prezente și microorganisme patogene, care prezintă un pericol potențial. Prin urmare, este important să ții situația sub control și să îți clătești gura cu dioxid de clor. Apa de gură se utilizează după periere, reîmprospătează și previne înmulțirea bacteriilor. De asemenea, ea curăță suprafața limbii și a obrajilor și menține respirația proaspătă.

4.Obiceiurile alimentare

Consumul excesiv de ceai și cafea poate duce la apariția petelor și distrugerea smalțului dentar. O altă influență negativă asupra sănătății dinților o are fumatul. Substanțele responsabile de sănătatea dinților la nivel chimic sunt fluorul, calciul, vitamina D, zincul, iodul, cuprul și fierul. De aceea, este extrem de important să incluzi în dieta ta alimentele care sunt bogate în aceste substanțe. Consumă regulat produse lactate, legume, soiuri de pește și carne cu conținut scăzut de grăsime.