Nu e vorba de gene: 3 motive de ce unele femei 40+ arată mai tinere decât altele!

Vârsta e doar o cifră – de câte ori am auzit aceste cuvinte, de atâtea ori m-am convins că sunt adevărate. Ai observat vreodată că unele femei de 40 de ani arată mai bine decât altele? Și nu e vorba de vârstă, ci de maniera de a se prezenta.

Ridurile, excesul de greutate și pungile de sub ochi nu ne fac mai frumoase. Dar semnele bătrâneții nu se limitează doar la ele. Stilul de viață, mentalitatea și stilul vestimentar ne influențează aspectul într-o măsură mai mare decât cutele de pe față și silueta imperfectă. Iată 3 motive de ce unele femei arată în continuare tinere și frumoase, iar altele încet, dar sigur se transformă într-o mătușică.

#1. Stilul vestimentar

Moda este efemeră, schimbătoare, poate să apară spontan și ulterior să dispară fără urmă. Mai mult decât atât – și tu continui să te schimbi, iar ceea ce funcționa de minune ieri, nu mai funcționează astăzi. Coafurile de modă veche și hainele îmbrăcate la îndemnul nostalgiei adaugă ani, prin urmare, n-ar fi rău să ții pasul cu moda.

A ține pasul cu moda nu înseamnă a imita obsesiv și orbește fiecare tendință, ci a fi cu ochii în patru. Practic, e suficient să-ți notezi care sunt principalele tendințe ale stilului contemporan și să adaptezi aceste tendințe la individualitatea ta.

De altfel, unele femei 40+ se simt ușor debusolate la alegerea ținutei, de parcă au pierdut contactul cu propriul corp, pentru că stilul de ieri, astăzi arată nițel deplasat, iar ceea ce le rezervă viitorul, arată prea bătrânesc. Dar nu ezita să experimentezi pentru că odată cu hainele se schimbă și starea de spirit a unei femei. Uite cât de mult s-a transformat femeia de mai jos.

#2. Economia

Multe femei au obiceiul să economisească pe propriile nevoi, inclusiv pe haine. Și economisesc într-un mod foarte haios. Își iau 5 modele ieftine de pantofi, în loc să-și ia un model scump, dar bun.

Dacă nu îți permiți haine scumpe, nu te sfia să treci pe la second hand. E o practică normală în toată lumea și mai cu seama în Țările Scandinave, unde oamenii de rând și-au dat seama ce posibilități le oferă hainele la mâna a doua.

În magazinele SH poți găsi o groază de haine stilate, de calitate superioară, produse în serii mici. Adică e vorba de piese vestimentare neobișnuite, care lipsesc în magazinele de rând și îți vor da o eleganță aparte, fără să cheltui un pumn de bani. Odată am găsit o jachetă vintage extraordinară, de marcă, aproape nouă, de o calitate impecabilă, care costa de 8 ori mai puțin decât în magazin!

#3. Tunsoarea

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Poți să te îmbraci elegant, dar fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare la modă, potrivită cu tipul feței, forma părului, tonalitatea pielii și imaginea în ansamblu, e tot de ce are nevoie o femeie trecută de 40 de ani.

Multe femei neglijează această componentă absolut în zadar. Uite cum o tunsoare aleasă inteligent poate transforma complet chipul și stilul unei femei.

Bonus: Nu uita de cosmetice

Din păcate, după patruzeci de ani, pielea ta are nevoie nu numai de hidratare și protecție, ci și de nutriție. Iar din multitudinea de produse cosmetice decorative este foarte complicat să găsești un produs cu adevărat bun, care să-ți alimenteze celulele epidermale cu vitamine și micronutrienți. Mai ales că producătorii ascund de noi foarte multe lucruri. Iată 10 lucruri despre care ei nu îți vor spune niciodată!

Citește și: 10 trucuri de frumusețe despre care producătorii de cosmetice nu îți vor spune niciodată!