3 lucruri pe care trebuie sa le faci cu parul tău la 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri. În consecință, după 50 de ani devine tot mai greu să-ți faci coafura să arate spectaculos. Nu și dacă ții cont de aceste 3 sfaturi.

1. La 50 de ani părul trebuie tăiat

Părul lung este greu de coafat, e și mai greu de îngrijit și e foarte pretențios. Din această cauză, părul trebuie tăiat. Tunsorile pentru păr scurt arată stilat, expresiv și contemporan. Și spre deosebire de tunsorile pentru păr lung, sunt mult mai ușor de coafat.

Ele oferă mai multă fluiditate podoabei capilare și sunt un adevărat cadou pentru doamnele cu păr subțire și rar, care vor să fie în continuare stilate. Printre variantele avantajoase la 50+ se numără pixie, bob, pixie-bob, garcon și bob-carre.

2. Părul trebuie vopsit

Culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Evită nuanțele întunecate, care scot în evidență imperfecțiunile tenului, în favoarea nuanțelor deschise, obținute prin tehnici moderne de vopsire a părului, precum balayage, shatush, ombre etc.

Nu-i nimic dacă ai părul cărunt. Mai bine cenușiu, decât negru. Părul cărunt poate căpăta un aspect nobil și contemporan dacă este decolorat complet și recolorat într-o nuanță cenușie – saturată și uniformă.

3. Părul trebuie îngrijit

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar știi oare cum să îți îngrijești părul corect?

În articolul de mai jos vei găsi câteva sfaturi de la un grup de stiliști profesioniști datorită cărora părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor. Și anume cât de des se spală părul, cum se spală corect, cum se aplică balsamul și șamponul, cum se piaptănă, cum se usucă și de ce trebuie spălat de două ori.

Citește și: Respectă aceste 7 reguli dacă vrei să nu-ți mai cadă părul!