Moda pentru minione: 3 greșeli vestimentare care te fac să pari și mai scundă!

Femeia vrea să fie elegantă și atrăgătoare indiferent de siluetă. Și cea mai scurtă cale către un look stilat și atrăgător trece prin garderobă. Hainele te pot face mai tânără sau mai bătrână. Te pot face mai slabă sau mai plinuță. Te pot face vizual mai înaltă sau mai scundă. Depinde de ce fasoane alegi. Iată 3 stiluri pe care ar trebui să le eviți dacă ești minionă și nu vrei să pari și mai scundă.

Sfaturi vestimentare pentru minione

#1. Hainele cu umeri bufanți

Umerii bufanți denaturează silueta și o fac să pară mai mare. Iar dacă trunchiul pare mai mare, picioarele par mai scurte. Și cu cât picioarele sunt mai scurte, cu atât e mai mare dezechilibrul – silueta pare masivă și grea, iar postura ghemuită.

Pe de altă parte, dacă ești minionă și ai șolduri generoase, s-ar putea să ai nevoie de umeri bufanți pentru a echilibra ținuta. Dar fără extreme ca în imaginea de mai jos. Mai ales că umerii bufanți arată demodat și lipsit de gust. Mai bine îmbracă un top cu croială liberă, pantaloni cu talie înaltă, ținute monocrome și ținute cu dungi verticale, care întind vizual silueta.

#2. Cămașa oversize

În general, stiliștii recomandă să renunți la ținutele strâmte și mulate, care îți subliniază fragilitatea, în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată deplasat, acestea scot în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale. Dar!

Dar dacă îmbraci oversize, ai grijă să nu acoperi talia. Talia trebuie să rămână înaltă. Diferența se vede clar în imaginea de mai jos. Cămașa desparte imaginea în două și dacă desparți imaginea la jumătate, inevitabil vei părea mai scundă. Dacă vrei să pari mai înaltă, poartă pantaloni, rochii, bluze și fuste cu talie înaltă. În plus, hainele cu o mărime mai mare adaugă prospețime imaginii, ascund burtica și îți avantajează talia, datorită contrastului dintre strâns și liber, creat de centură.

#3. Blugii largi

Blugii largi ascund lungimea picioarelor și te vor face să pari mai scundă. Există fasoane moderne, care te avantajează mai mult. De exemplu, blugii skinny, blugii banană, blugii cu vedere la gleznă sau blugii boyfriend.

Pe de altă parte, o tendință a acestui sezon sunt tricourile fără mâneci, care au scopul de a crea linii verticale la nivelul mâinilor. Iar liniile verticale întotdeauna întind silueta. În plus, mâinile arată mai subțiri și mai fine. (Compară cu imaginile de mai sus).

Citește și: Ai doar 1.50 m? 12 trucuri vestimentare care te fac să pari mai înaltă!