20 de sfaturi ca să te simți frumoasă, chiar dacă nu ești mulțumită de cum arăți!

Unele femei trecute de 40 de ani arată impecabil fără haine scumpe, coafuri sofisticate, machiaj expresiv, parfum și bijuterii. Nu au nimic ieșit din comun, dar în pofida la toate – emană prospețime și pășesc mai sigur decât orice model. De parcă sunt înconjurate de o aureolă enigmatică, castă și ademenitoare.

Care este secretul acestora? Secretul se ascunde în atitudinea lor față de propriul corp și propria viață. Respectând câteva reguli simple, poți să-ți menții tinerețea chipului și a sufletului până la adânci bătrâneți.

Stai dreaptă și trage umerii înapoi!

Postura corectă este aproape sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură pe sine.

Oamenii de știință au demonstrat că starea de spirit ne influențează postura, dar în aceeași măsură, și postura ne influențează starea de spirit. Stând dreaptă – vei părea mai încrezătoare, vei deveni mai încrezătoare și vei fi pe placul tuturor. Pentru că tuturor le plac femeile sigure de sine.

Poartă haine care stau bine pe corp!

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un tricou – trebuie să stea bine pe corp. Altfel, degeaba stai dreaptă, că oricum arăți caraghios. Nu poți să-ți etalezi rafinamentul dacă porți haine supradimensionate sau, din contra, mult prea strânse pe corp. Primele îți omoară feminitatea, iar cel din urmă arată vulgar și deplasat.

Selectează hainele atent, în funcție de tipul siluetei tale, tonalitatea pielii, coafură și stil. Fii cu ochii pe modă, dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta.

Ai grijă de corpul tău!

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. De aceea, trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Nu spun să mergi la salon în fiecare zi. Mă refer la o îngrijire elementară a tenului, a părului și a unghiilor, pe care fiecare femeie care se respectă o face.

De altfel, și imaginea în ansamblu trebuie să fie una îngrijită. Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută.

Ai grijă de dinți!

Investiția într-un zâmbet strălucitor și sănătos este mai bună decât 10 rochii. E suficient să vizitezi dentistul de două ori pe an pentru a uita complet de nuanța gălbuie și bolnăvicioasă a dinților. O procedură profesionistă de albire își merită banii.

Și nu uita că e vorba de dublu profit: sănătatea + frumusețe. Cercetările au demonstrat că femeile cu dinți albi și strălucitori sunt percepute ca fiind mai atrăgătoare decât cele cu o nuanță ușor gălbuie a dinților.

Ești ceea ce mănânci

“Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană” – Hipocrate

Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, a unghiilor, a dinților și a părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase.

În primul rând, renunță la diete stricte. Acestea sunt istovitoare pentru organism și e demonstrat științific că majoritatea persoanelor care respectă astfel de diete se îngrașă din nou pe parcursul următoarelor 12 luni. Cea mai bună dietă este bogată în produse integrale și săracă în grăsimi, fast-food și dulciuri.

Începe prin a include în rația ta alimentară cât mai multe fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. Alimentele trebuie adăugate treptat, ca organismul să se obișnuiască cu un asemenea regim alimentar. Dar nu uita să-ți diversifici rația din când în când, pentru o digestie mai bună.

Nu sări peste micul dejun, mănâncă la ore regulate, ia cina cu 4 ore înainte de culcare, ferește-te de prăjeli și carbohidrați, controlează consumul de sare, zahăr și grăsimi, ferește-te de excese etc. Sunt sigur că știi foarte bine toate regulile pe care le știu și eu. Întrebarea este de ce nu le respecți?

Bea apă

Apa este esențială pentru sănătatea organismului nostru, iar sănătos înseamnă întotdeauna frumos. Starea tenului, a unghiilor și a părului depind de măsura în care organismul uman este hidratat. Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios și plictisitor, iar părul își va pierde din elasticitate, devenind uscat și fragil. Lipsa de energie îți va afecta postura, iar ochii vor arăta obosiți și inflamați.

Cantitatea zilnică optimă este de 20 de ml de apă la fiecare kilogram de greutate corporală. Deci dacă cântărești 60 de kilograme trebuie să consumi cel puțin 1,2 litri de apă în fiecare zi. Nu îți recomand să înlocuiești apa cu ceai, cafea, iaurt sau alte băuturi, fiindcă o bună parte din lichid nu va fi asimilată de organism.

Îngrijește-ți sprâncenele

Sprâncenele au un rol deosebit de important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Încearcă să reziști ispitei de a le modela de sine stătător. Mai bine lasă sprâncenele pe mâna unui profesionist.

Un studiu realizat în anul 2018 a demonstrat că femeile cu sprâncene îngrijite și bine definite arată mai tinere decât cele cu sprâncene nenîngrijite. În cadrul sondajului au fost analizate 763 de fotografii și concluzia a fost că sprâncenele frumoase întineresc aspectul în medie cu 2,6 ani.

Fă mișcare

Femeile active arată mai tinere. Modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către bătrânețe. Ai observat vreodată că femeile care plimbă câinele dimineața devreme sau fac jogging în parc arată tinere și pline de viață? De parcă tinerețea debordează din sufletul lor.

Începe de pe acum, de la 30-40 de ani și corpul tău îți va spune un mare mulțumesc peste 2 decenii. Mersul la piscină, drumețiile, mersul cu bicicleta, gimnastica, yoga, pilates, jogging – toate acestea îți prelungesc tinerețea. Și nu trebuie neapărat să faci fitness. Găsește o activitate ce îți place cu adevărat și trăiește clipa cu voie bună. Cuvântul cheie este ACTIVitate – vizionarea televizorului se înscrie la pasiv.

Zâmbește că-ți stă bine

Zâmbetul nivelează o parte din cutele care te îmbătrânesc, în special cele din colțurile gurii și cele nazolacrimale. De altfel, persoanele mohorâte inevitabil arată mai bătrâne.

Un studiu realizat încă în anul 2011 a demonstrat că atunci când zâmbesc, oamenii par mai tineri decât sunt în realitate. În cadrul experimentului, un grup de respondenți a trebuit să evalueze vârsta diferitor persoane.

Fotografiile au fost amestecate, astfel încât aceeași persoană apărea în poze de 2 ori, o dată cu o expresie fericită a feței și o dată cu o expresie neutră, plicticoasă. Cercetătorii au descoperit că vârsta fețelor zâmbitoare a fost subestimată în medie cu 2 ani.

Simplitatea

O femeie atrăgătoare este simplă și sinceră în tot ceea ce face. Nu aleargă după trenduri, ci are propriul stil, bine gândit. Nu încearcă să-și mascheze vârsta sub tone de machiaj, ci o evidențiază inteligent. Nu se poartă copilărește, ci dă dovadă de empatie și înțelepciune.

Nu caută niciodată să-și sublinieze autoritatea, ci dimpotrivă, îi face pe cei din jur să se simtă mai bine. Nu dă sfaturi, nu privește cu superioritate, nu cere să fie tratată ca o regină. Iar prin verticalitatea, deschiderea și simplitatea sa, inevitabil câștigă simpatia tuturor.

Lenjeria de corp

Nu te vei simți niciodată elegantă, chiar și în cea mai frumoasă rochie, dacă lenjeria pe care o porți este inconfortabilă, urâtă, veche sau de calitate proastă. Pe lângă faptul că lenjeria corectează silueta, maschează imperfecțiunile, îndreaptă postura și te ajută să-ți etalezi rafinamentul, ea schimbă starea de spirit a unei femei. Iar frumusețea, după cum bine știi, întotdeauna vine din interior.

Relaxează-te

Stresul este un adevărat combustibil pentru riduri, nu întâmplător li se spune riduri de expresie. Dacă ești întotdeauna îngrijorată, liniile stresului și anxietății vor deveni o parte componentă a feței tale. Fii mai relaxată, zâmbește mai des și încearcă să-ți controlezi mușchii feței și respirația atunci când ești stresată și grija va trece mai repede – starea emoțională și expresiile faciale fiind interconectate.

Cosmeticele

Din păcate, după patruzeci de ani, pielea ta are nevoie nu numai de hidratare și protecție, ci și de nutriție. Iar din multitudinea de produse cosmetice este foarte complicat să găsești un produs cu adevărat bun, care să-ți alimenteze celulele epidermale cu vitamine și micronutrienți.

Asta nu înseamnă că trebuie să cumperi cea mai scumpă cremă pe care o găsești în magazin, în speranța că prețul reprezintă un garant al calității. Cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să studiezi cu atenție compoziția produselor cosmetice pe care urmează să le achiziționezi, deoarece poți găsi produse de calitate superioară la prețuri foarte loiale.

Coafura îl face pe om

Deșii unii stiliști afirmă că părul trebuie spălat doar o dată pe săptămână pentru a nu-l deteriora, oamenii de știință susțin inversul: părul trebuie spălat atunci când este murdar, fiindcă nu e nici sănătos, nici igienic și nici frumos să procedezi altfel. Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Iar un păr frumos, înseamnă o femeie frumoasă, deoarece tunsoarea dă tonul întregii ținute.

Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai inspirată ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare la modă, potrivită cu tipul feței, forma părului, tonalitatea pielii și imaginea în ansamblu este un atribut incontestabil al unei femei de succes.

 Pantofii sunt baza unui aspect elegant!

Tocurile înalte sunt atot puternice. Acestea îți vor îmbunătăți starea de spirit, postura și încrederea în sine, iar o ținută plictisitoare se va transforma imediat într-una de excepție. Dacă nu ești amatoare de pantofi cu toc înalt – nu te descuraja. Femeile din Occident adoră pantofii cu toc mediu și gros, deoarece sunt stilați, eleganți și sănătoși, atât pentru spate, cât și pentru picior.

Și bineînțeles – pantofii trebuie să fie îngrijiți. Fiindcă chiar și o zgârietură mică pe pantofi îți poate compromite întreaga imagine, subminând toate eforturile depuse până acum.

Găsește aroma care ți se potrivește

Femeile au o relație strânsă cu parfumurile. Fiecare parfum are ceva de spus. Fiecare notă din el este ideală pentru o anumită femeie. Și fiecare femeie se exprimă printr-un anumit parfum.

Pe de altă parte, mirosul creează cele mai durabile asocieri. Prin urmare, de parfumul pe care îl alegi depinde cum vei rămâne în memoria persoanelor cu care interacționezi – urâtă și respingătoare sau enigmatică și ademenitoare. Găsește o aromă bună, care ți se potrivește și fii gata să îi cucerești iremediabil pe toți cei care te înconjoară.

Sănătatea emoțională și starea de bine

Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior, și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare. O femeie este frumoasă în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării sale interioare.

Și cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să continui să te dezvolți în plan mental, emoțional și spiritual. Nimic nu înfrumusețează o femeie mai bine decât un suflet împlinit și frumos.

Machiajul contează

Să începem cu faptul că puține femei se pot lăuda cu o piele de porțelan. E firesc ca după o anumită vârstă pielea să nu fie în stare ideală. Dar există diferență între o stare firească a pielii și o stare neîngrijită. Cea mai spectaculoasă coafură, cea mai la modă ținută și cel mai bun machiaj pot fi eclipsate de o piele neîngrijită, inflamată și uscată. Pentru început – respectă igiena elementară, iar dacă problemele continuă să apară, consultă un specialist.

Cât despre machiaj – evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Vrem noi sau nu, machiajul a devenit un adevărat atribut al feminității.

 Fii implicată

Ochii plini de entuziasm, fața care debordează de satisfacție și pasiunea înflăcărată pentru ceea ce faci – iată semnele care îi cuceresc pe cei din jur, nu mașina, portmoneul și hainele.

Cine îți stârnește interesul mai mult? Cei cufundați în rutina cotidiană sau cei care sunt sută la sută prezenți și implicați în tot ceea ce fac, jonglând abil cu responsabilitățile profesionale, familiale și interesele personale, fără să-și piardă entuziasmul și echilibrul interior.

Citește și: Secretele frumuseții orientale: 5 ritualuri de frumusețe ale femeilor din Orientul Mijlociu!