20 de argumente să mănânci Avocado zilnic! Fără îndoială, este cel mai NUTRITIV fruct!

Nu există nicio îndoială că avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă. Avocado este o adevărată sursă de nutrienți. În plus, este atât de versatil încât îl poți combina cu orice, de la salate la deserturi.

O serie de cercetări și studii au confirmat beneficiile surprinzătoare ale consumului regulat de avocado pentru organism. Mai jos, găsești 20 cele mai bune dintre acestea!

1.Abundență de grăsimi sănătoase

Aceste grăsimi sunt extrem de importante pentru reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral, precum și a nivelului de colesterol LDL din sânge.

2.Contribuie la pierderea în greutate

Avocado va completa extraordinar orice dietă pentru pierderea în greutate.

3.Controlul tensiunii arteriale

Avocado este bogat în potasiu, cel mai important mineral pentru a reduce efectele sodiului asupra organismului. Această sursă naturală de potasiu este extrem de benefică în menținerea controlului asupra tensiunii arteriale.

4.Contribuie la tratamentul bolilor cardiovasculare

Experții în domeniul sănătății afirmă: consumul regulat de avocado poate duce la scăderea semnificativă a nivelului de colesterol LDL din sânge și la îmbunătățirea sănătății inimii.

5.Reduce trigliceridele în sânge

6.Este bogat în nutrienți

Avocado conține un spectru bogat de nutrienți, inclusiv 20 de minerale și vitamine:

-Vitamina C,
-Vitamina E,
-Vitamina B6,
-Vitamina K,
-Cupru,
-Acid folic,
-Potasiu,
-Acid pantotenic.

Acestea protejează sitemul imunitar, cognitiv și nervos.

7.Îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive

8.Îmbunătățește absorbția antioxidanților

Adăugând o jumătate de avocado la o salată care conține morcovi, frunze de salată și spanac îmbunătățești semnificativ absorbția antioxidanților din aceste legume. Cu alte cuvinte, consumi de 8,3 ori mai mult alfa-caroten, de 13,6 ori mai mult beta-caroten și de 4,3 ori mai multă luteină.

9.Previne diabetul

Acest fruct este foarte util pentru menținerea nivelului de zahăr în sânge, minimizând riscul de apariție a diabetului zaharat.

10.Reduce durerea

Extractul de avocado este util pentru reducerea simptomelor artritei (osteoartrita). Are proprietăți antiinflamatorii puternice care ameliorează durerea cauzată de inflamație.

11.Reduce inflamația

O serie de studii confirmă faptul că inflamația cronică este principala cauză a mai multor afecțiuni, inclusiv alergiile, bolile cardiace, boala Alzheimer, astmul, și cancerul. Acidul oleic din avocado poate reduce în mod eficient inflamația.

12.Îmbunătățește sănătatea ochilor

Distrofia oculară este principala cauză a orbirii în Statele Unite. Zeaxantina și luteina, găsite în avocado, s-au dovedit a fi utile în tratarea acestei afecțiuni. De fapt, avocado este considerat cea mai bună sursă de luteină printre fructe.

13.Un supliment excelent în dieta femeilor însărcinate

Vitamina B6 este indispensabilă pentru țesutul fetal și creșterea creierului. Mai mult decât atât, acidul folic are un rol foarte important pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului în primele etape ale sarcinii. De asemenea, avocado reduce stările matinale de rău.

14.Protecție împotriva cancerului

Mai multe cercetări au arătat, că avocado poate ajuta în lupta cu cancerul. Extractul de avocado poate inhiba creșterea celulelor cancerului de prostată. De asemenea, reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

15.Sănătatea oaselor

Consumul regulat de avocado îmbunătățește sistemul osos. Acesta conține cantități mari de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor.

16.Îmbunătățește digestia

Fructul de avocadă este bogat în fibră naturală, mai mult decât orice alt fruct. Acesta înlesnește digestia și ajută organismul să absoarbă în totalitate nutrienții din alimente.

17.Îmbunătățește memoria

Acest lucru se întâmplă datorită acizilor grași, care prezintă multe beneficii pentru sănătatea creierului.

18.Întărește sistemul imunitar

Avocado conține glutation – proteina cunoscută și sub numele de „proteina vieții”. Aceasta întărește sistemul imunitar al organismului, contribuind în același timp și la menținerea sănătății sistemului nervos.

19.O sursă proteică mai bună decât carnea

Avocado conține nu mai puțin de 18 aminoacizi, aceștia fiind utilizați de către organism în formarea proteinelor complexe. Unii specialiști susțin că avocado ar fi o sursă proteică mai bună decât carnea.

20.Îmbunătățește dispoziția

Nivelul ridicat de vitamine și minerale în avocado, în special de acid folic și potasiu, sunt foarte utile în îmbunătățirea stării de spirit și în prevenirea schimbărilor de dispoziție. Un studiu realizat recent presupune că există o legătura între depresie și nivelul scăzut de potasiu în organism.