Tunsori pentru doamnele de după 50 de ani: top 16 idei care te vor face să arăți mai tânără

Odată cu înaintarea în vârstă, noi femeile, apelăm la tot felul de tipuri de tunsori, make-up sau ținute care ne-ar putea avantaja calitățile și ne-ar putea poate chiar întineri. Nu este un secret faptul că tunsoarea potrivită poate întineri o persoană foarte mult. Chiar și așa, e evident că nu e acesta singurul motiv pentru care noi, femeile încercăm în permanență să schimbăm câte ceva la noi. Schimbarea coafurii, cel puțin de câteva ori pe an este o condiție prealabilă pentru o femeie la orice vârstă. O nuanță nouă de păr, o nouă tunsoare, un nou look – toate acestea joacă un rol primordial în transformarea unei doamne și ajută la creșterea stimei de sine.

Există un număr foarte mare de tunsori elegante și moderne, care sunt perfecte pentru doamnele de peste 50 de ani și care le întineresc aspectul considerabil prin scoaterea în evidență a eleganței și individualității feminine. Printre aceste exemple se numără: tunsoarea bob, tunsoarea pixelată, tunsoarea asimetrică, buclele, tunsoarea rebelă etc.Toate aceste opțiuni sunt perfecte pentru femeile de o anumită vârstă, dar care doresc să-și transforme radical imaginea în una mult mai tinerească.

Articolul de astăzi, dragi doamne, are rolul de a vă prezenta câteva dintre aceste tunsori, urmând ca dumneavoastră să alegeți în final opțiunea care vi se potrivește cel mai mult.

Buclele

Fie că vorbim despre o formă rotundă, ovală sau alungită a feței,buclele sunt o opțiune potrivită de tunsoare. Acestea au reprezentat mereu o couafură elegantă ce au scopul de a readuce prospețime și luminozitate imaginii persoanei protagoniste. Buclele vor atrage, fără îndoială, atenția altora. Cu toate astea, nu reprezintă o tunsoare de fiecare zi, ci una pentru evenimente speciale.

Păr de lungime medie cu o cărare în mijloc

Tunsoarea de lungime medie a părului plus o mică cărare în mijloc sau într-o parte reprezintă o coafură extrem de stilată ce poate întineri o doamnă pînă la 10 ani. Aceasta se realizează incredibil de simplu, dar în același timp oferă eleganță. Pentru a realiza această coafură clasică e necesar ca părul să fie împărțit în două compartimente egale reieșind acea cărare în mijloc (care poate fi atât dreaptă cât și în formă de zig-zag).

Părul negru

Părul negru este recomandat doamnelor care sânt mai plinuțe. Dacă blondul arată fața puțin mai plină decât este în realitate, negrul, din contra are rol de a oferi efectul de “mai suplu”.

Bretonul

Una dintre tunsorile care dau un aspect aproape copilăresc o reprezintă tunsoarea cu breton într-o parte. Aceasta poate întineri chiar și pînă la 20 de ani. Cu toate astea nu este recomandabilă pentru doamnele cu fruntea micuță.

Tunsoarea de tip Garcon

Tunsoarea de tip Garcon este o cuafură mereu actuală și foarte populară, mai ales în Europa și America. Cel mai bine se potrivește doamnelor slăbuțe cu trăsături mai inocente ale feții. O tunsoare Garcon efectuată corect adaugă eleganță și rafinament imaginii femeii.

Tunsoarea de tip carre

Tunsoarea clasică de tip carre este iubită de cele mai multe femei datorită versatilității și feminității sale. Această couafură este capabilă să ascundă neajunsurile exteriorului și să întinerească cu 5-7 ani. Cu toate astea ea trebuie potrivită trăsăturilor feței.

Tunsori de tip bob

Tunsoarea bob este una foarte cunoscută și preferată de către multe dintre doamnele de peste 50 de ani. Aceasta se poate face în diferite moduri. Există: tunsoare bob alungită, tunsoare asimetrică sau tunsoare cu bucle ondulate. Fiecare femeie se ghidează în funcție de propriile preferințe.

Tunsoarea de tip cascadă

Acest tip de cuafură se remarcă anume prin formă și lungimea bretonului. Forma bretonului poate face ca această tunsoare să arate inedit. Se potrivește cel mai bine, totuși feței de formă ovală.

Tunsorile asimetrice

Tunsorile asimetrice,de asemenea au un efect „anti-âmbătrânire”, așa că doamnele care vor să pară mai tinere sânt încurajate să le încerce cu încredere.

Tunsorile stratificate

Coafurile și tunsorile stratificate au fost mereu populare în rândul femeilor care vor să pară mai tinere. Acestea oferă părului un aspect proaspăt și original. De asemenea pot întineri pînă la 8-9 ani persoana.

Controversatele șuvițe

Șuvițele de asemenea, au rolul de a întineri și a oferi femeii un aspect fresh.

Părul creț

Părul creț de asemenea poate întineri persoană, însă e nevoie de mare grijă în felul cum este aranjat și nuanța acestuia.