11 reguli de stil: Cum să te îmbraci după 50 de ani ca să stârnești interesul bărbaților și invidia femeilor?

Hai să începem cu faptul că poți să te îmbraci cum vrei. Individualitatea este soră cu stilul și nimic nu poate face o femeie mai atrăgătoare decât un stil individual bine pus la punct. Problema multor femei este că nu știu cum să pună la punct acest stil, mai ales atunci când ajung la o vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt.

Ca să te ajutăm să arăți în continuare tânără și elegantă, am selectat câteva reguli generale de stil vestimentar, care funcționează de minune pentru majoritatea femeilor și nu implică mari eforturi din partea ta. Hai să vedem împreună care sunt ele.

Reguli de stil pentru femei

Nu alerga după trenduri  – paradoxal, nu? Hainele originale, care sunt la modă un singur sezon pot arăta grozav pe podiumuri, pe manechine, pe prietenele tale, dar asta nu înseamnă că vor arăta bine și pe tine, mai ales că majoritatea din ele sunt orientate spre femei sub 40 de ani. Fii mai selectivă și nu uita că individualitatea este la modă.

Redactorul șef al revistei Elle, Nina García de Castellanos spunea: ”Moda e creată pentru a te juca cu ea, iar urmând un șablon, nu o să fii la modă. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și să te facă diferită de ceilalți.

Citește și: Tot ce nu ai știut despre modă: 10 reguli de stil de la redactorul șef al revistei Elle!

Evită ținutele prea stricte – după 50 de ani, multe femei, în mod deliberat încep să se îmbrace ca directoarele de școli internat pentru copii cu antecedente penale – sumbru, sever, plictisitor.

Nu-ți fie teamă să amesteci lucrurile între ele și să adaugi ținutei tale un pic de prospețime și expresivitate feminină. Un blazer supradimensionat poate fi asociat cu o fustă neagră și o pereche de adidași, nu-i neapărat să porți un compleu alcătuit din pantaloni și sacou pentru a arată stilat.

Reguli de stil vestimentar

Calitatea este fundamentul stilului – dacă în tinerețe arătai drăguță chiar și în haine din țesătură ieftină, după 50 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Mai bine să ai mai puține haine, dar să ți se potrivească perfect și să fie de o calitate incontestabilă. Celebrul modelier francez, Christian Dior spunea că: „E mai bine să ai o singură rochie bună, decât două rele”.

Recomandarea noastră este să dai preferință țesăturilor naturale: mătase, bumbac, in, cașmir, care să-ți fie alături pentru mulți ani înainte. Nu te gândi la preț, ci la perspectivele hainei pe termen lung.

Citește și: Eleganță și rafinament: 15 reguli de stil de la Christian Dior pe care trebuie să le știe fiecare femeie!

Îmbină haine oversize cu haine skinny – un truc simplu care te va ajuta să arăți mai tânără și mai stilată decât semenii tăi. Paradoxal, dar articolele vestimentare strâmte se asociază mai bine cu piesele supradimensionate.

Blugii skinny arată minunat cu o tunică sau o cămașă largă, iar fustele mulate pot fi combinate cu un top oversize sau invers, în dependență de zonele pe care vrei să le maschezi sau să le scoți în evidență.

Reguli modă femei

Investește în piese vestimentare clasice – cămașa albă cu nasturi, rochia neagră, pantalonii lungi clasici, sacoul alb (jacheta, blazerul), blugii albaștri strâmți în talie, fusta creion, paltonul, pantofii bej – niciunul din aceste elemente nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei 50+. Aceste articole vestimentare pot fi asociate armonios între ele, rămân întotdeauna actuale și se potrivesc absolut oricărei femei.

Citește și: Fii stilată cu bani puțini! 7 reguli pentru o garderobă 50+, cu buget redus!

Încrede-te în stilul casual – înainte de a ieși din casă, aruncă o privire în oglindă. O femeie trecută de 50 de ani arată bine atunci când ținuta sa pare creată spontan, în câteva minute și asupra ei atârnă un șic casual subtil și abia sesizabil.

Sfaturi vestimentare pentru femei

Nu diminua importanța ținutelor de zi cu zi – e ușor să găsești ținute stilate de seară în magazine sau în mediul online. Dar ele te vor face elegantă decât pentru câteva seri. Restul timpului oricum vei purta ținute casual.

Deci, nu neglija garderoba ta de zi cu zi. Pentru a adăuga farmec și expresivitate unei ținute obișnuite, întotdeauna poți îmbrăca un cardigan drapat, o jachetă liberă sau un blazer peste ținuta de bază.

Citește și: Tinerețe fără bătrânețe: 15 ținute cu sacou pentru femei 50+, care țin pasul cu moda!

Îmbină stilul tău individual cu tendințele actuale – A fi în pas cu moda nu înseamnă a imita obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe. Practic, e destul să-ți notezi principalele tendințe și constante ale modei contemporane și să le adaptezi inteligent la stilul și individualitatea ta.

Vestimentație femei 50 ani

Experimentează cu accesoriile – câteva accesorii potrivite corect pot transforma chiar și cea mai simplă și plictisitoare ținută într-o mini operă de artă, indiferent dacă e vorba de cercei, coliere, inele, eșarfe, mănuși sau poșete.

Citește și: Femeia bogată se îmbracă laconic: 24 de ținute simple ca să arăți nobilă și stilată!

Poartă încălțăminte comodă și contemporană – Marilyn Monroe sublinia cu o doză sănătoasă de ironie: „Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea.” Pantofii vor adăuga tinerețe aspectului tău și te vor ajuta să te simți mai frumoasă și mai feminină.

Poartă ceea ce îți place – Cea mai importantă regulă a stilului este să porți ceea ce te face mai sigură pe sine și te ajută să te simți în largul tău, deoarece frumusețea întotdeauna vine din interior.