11 mituri despre frumusețe prin care ne dăunăm singure, fără să conștientizăm

În goana după frumusețe și tinerețe veșnică, femeile sunt gata să facă unele proceduri cosmetice riscante sau să aplice remedii dubioase.

Reclamele și opinia publică nedocumentată ne determină să credem în anumite mituri despre frumusețe și, mai exact, în eficacitatea unor metode de îngrijire și înfrumusețare care, de fapt, sunt inutile.

În lumea belșugului de informație este foarte greu de înțeles unde e adevăr și unde e minciună, dar noi te vom ajuta. Iată cele mai răspândite mituri despre frumusețe.

1. Machiajul zilnic dăunează tenului

Fals. Pielea este afectată de lipsa demachierii înainte de somn. Noaptea, pielea trebuie să respire. Ziua însă cosmeticele moderne, de calitate cu efect hidratant și protector vor fi doar binevenite.

2. Crema hidratantă nu reduce ridurile

Ba le reduce, dar mai exact amână apariția lor.  De aceea, folosește zilnic o cremă hidratantă și ai grijă ca în componența ei să fie vitamine și antioxidanți.

3. Pentru a preveni apariția ridurilor, bea multă apă

Apa este necesară, însă în cantități adecvate. Apa nu încetinește îmbătrânirea. Stratul superior al epidermei este format din celule moarte, care nu absorb umiditatea din interior.

4. Gimnastica de față elimină ridurile de expresie de pe față

Mușchii faciali sunt atașați direct de piele. Întinderea și încordarea lor nu influențează sub nicio forma existența ridurilor deja formate.

5. Acneea dispare sub acțiunea razelor solare

După uscarea la soare, pielea începe să elimine mai mult sebum care blochează porii. Din cauza acestuia, peste un timp vor apărea și mai multe coșuri.

6. Bronzul uniform vorbește despre o piele sănătoasă

Bronzul excesiv nu este sănătos. Pielea reacționează în timp la efectele arderii. Arderea înseamnă lezarea pielii. O astfel de piele va îmbătrâni mai repede și prezintă un risc sporit de dezvoltare a bolilor de piele. De aceea, este obligatoriu să folosești o cremă cu protecție înainte de a te expune la soare.

7. Eliminarea alunițelor este riscantă

Alunițele nu trebuie să fie eliminate doar după ce acestea s-au transformat în melanoame. În celelalte cazuri, tumorile benigne pot fi eliminate fără probleme.

8. Frecarea tenului cu gheață este binevenită

Această procedură este nerecomandată persoanelor cu piele sensibilă, mai ales la schimbările bruște de temperatură. Frigul poate provoca umflarea și poate deveni cauza apariției venelor păianjen. Mai mult, acesta poate reduce funcția glandelor sebacee, afectând astfel elasticitatea pielii.

9. Dacă tunzi părul regulat, acesta crește mai repede

Viteza de creștere a părului nu depinde de nimic și e cam aceeași la majoritatea oamenilor – în jur de 1 cm pe lună. Tunsoarea îndreaptă lungimea părului și elimină capetele deteriorate.

10. E preferabil să spălăm dinții după fiecare masă

Spălatul excesiv al dinților poate fi nu doar benefic, dar și dăunător. Acest lucru sporește sensibilitatea dentară și favorizează distrugerea emailului. Este suficient să clătești gura cu apă după fiecare gustare.

11. Manichiura nu lasă unghia să respire și îi poate dăuna

Unghia este constituită din celule moarte, ele nu respiră. Aceasta este hrănită prin intermediul capilarelor din zona cuticulelor și nu cu oxigen. De aceea, acoperirea cu ojă n-are cum să-i facă rău.