10 trucuri de frumusețe despre care producătorii de cosmetice nu îți vor spune niciodată!

Dacă să-i credem pe cuvânt pe stiliști și producători, pentru a arăta bine, fiecare din noi are nevoie de un dulap imens, plin cu tot felul de produse, începând cu seruri, creme, balsamuri, uleiuri și terminând cu diferite instrumente de îngrijire a corpului și cosmetice de ultimă generație.

Dar să fie oare așa? Chiar nu există modalități mai simple de a fi tânără și atrăgătoare fără produse cosmetice scumpe? Ba bine că da. Firește că sunt și despre 10 din ele vom discuta în continuare.

#1. Nu uita de pielea gâtului

Gâtul, mai mult decât oricare altă parte a corpului, trădează vârsta unei femei. Pielea din jurul gâtului este foarte sensibilă și în consecință este mai susceptibilă la procesul de îmbătrânire. Multe femei neglijează pielea gâtului, având grijă doar de ten. Însă o îngrijire corespunzătoare a gâtului te va ajuta să arăți la 50 de ani, mai bine ca alte femei la 40.

#2. Protecția solară

Expunerea la soare este foarte benefică pentru sănătate, din moment ce razele solare sunt o sursă naturală și abundentă de vitamina D. Iar vitamina D înseamnă mai multă energie, dantură mai sănătoasă și risc redus de apariție a cancerului. Dar în același timp, statul la soare este periculos din cauza razelor UV, care afectează elasticitatea pielii și pot provoca melanoame. Soarele e unul din factorii care accelerează cel mai mult îmbătrânirea pielii.

Deci nu uita să folosești creme pentru protecție solară SPF 30-50, ochelari de soare și pălărie. De altfel, crema trebuie folosită nu numai vara, ci și iarna. E naiv să crezi că iarna soarele este mai indulgent.

#3. Cuburile de gheață îți întineresc instantaneu tenul

Un cub de gheață poate face adevărate minuni cu tenul tău. Acest remediu simplu și eficient are efect anti-inflamator, împrospătează pielea, te ajută să lupți împotriva pungilor de sub ochi și acneei, estompează ridurile și întinerește tenul. Mai multe despre efectele sale și tehnica de aplicare am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Menține tinerețea pielii: 4 tratamente cu gheață pentru un ten odihnit și strălucitor!

#4. Unele produse cosmetice usucă pielea, provocând iritații

Multe produse de îngrijire a tenului conțin peroxid de benzoil, un deshidratant puternic, care usucă pielea și favorizează dezvoltarea acneei. Prin urmare, fii atentă la etichetă. Experții în frumusețe recomandă utilizarea cremelor exfoliante pe bază de acid lactic sau acid salicilic. Argila este, de asemenea, destul de eficientă.

#5. Fii atentă cum păstrezi cosmeticele

Majoritatea femeilor țin produsele cosmetice în baie, dar această abordare este complet greșită, deoarece un mediu umed le neutralizează proprietățile. De altfel, unii specialiști recomandă păstrarea în congelator a cremelor pe care le folosești mai rar.

#6. Șterge cât mai des ecranul telefonului

Conform statisticii, toaleta este cel mai curat loc din casă. Savanții au demonstrat că pe masă, chiuvetă sau pe telefonul mobil sunt mult mai multe bacterii. Prin urmare, dacă vrei ca tenul tău să nu aibă de suferit din cauza inflamațiilor, șterge ecranul telefonului cât mai des posibil, spală cu regularitate lenjeria de pat și nu atinge fața că mâinile murdare.

#7. Nu folosi produse exfoliante dacă suferi de acnee

Produsele exfoliante nu fac decât să intensifice inflamațiile. În locul lor, poți achiziționa produse speciale, care nu fac spumă.

#8. Masajul facial ameliorează cearcănele

Dacă te-ai trezit dimineață cu pungi pronunțate sub ochi, poți remedia starea tenului cu un scurt masaj facial, care stimulează fluxul limfatic și reduce volumul cearcănelor.

#9. Demachiază-te complet înainte de somn

Dacă nu te demachiezi înainte de culcare, să nu te mire că ai fața inflamată. Pudra și fondul de ten îți vor înfunda porii, provocând puncte negre și comedoane.

#10. Ai 60 de secunde la dispoziție

Potrivit lui Harold Lancer, dermatologul personal a lui Jennifer Lopez, crema hidratantă trebuie aplicată imediat după spălare. Timp de 60 de secunde stratul subțire de apă, rămas pe suprafața pielii, se va evapora complet. Iar substanțele nutritive din compoziția cremei vor fi absorbite mai rău. Mai multe sfaturi de la vestitul cosmetician poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Ce trebuie și ce NU trebuie să faci: 15 sfaturi de îngrijire a pielii de la cosmeticianul lui Jennifer Lopez!