10 Motive benefice să stai cu picioarele ridicate la perete în fiecare zi!

Oamenii care nu au probleme cu excesul în greutate, în cea mai mare parte, nu acordă importanță activității fizice. Ei consideră, că dacă silueta este în ordine, nu este necesar să practice sportul. Este greșit! Există numeroase exerciții menite să îmbunătățească sănătatea.

Cel mai util și simplu exercițiu este statul cu picioarele ridicate la perete. Pentru asta nu ai nevoie de niciun echipament special, nici de îmbrăcăminte sportivă, este important doar să nu existe benzi elastice strânse care să împiedice circulația sângelui.

Iată 10 motive de ce este extrem de benefic să stai cu picioarele ridicate la perete!

10.Reduce edemului la picioare

Uneori, umflarea nu doar că strică aspectul picioarelor, ci provoacă disconfort și chiar durere. Cauza acestora este lichidul, care se acumulează în timpul zilei în țesuturile corpului uman. Este necesar doar să schimbi poziția corpului, fluxul de sânge se va îmbunătăți și umflările vor scădea.

9.Reduce oboseala și senzația de greutate în picioare

Acest exercițiu este benefic și în cazul oboselii. Fă-ți obiceiul de a-l practica seara, după ziua de muncă. De asemenea, acest exercițiu poate lupta nu doar cu oboseala, ci și cu sindromul picioarelor neliniștite, boala care afectează adesea persoanele în vârstă, mai ales femeile.

8.Contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine

Mușchiul inimii este supus unui efort puternic în fiecare zi. Acesta pompează peste 7 mii de litri pe zi. În unele cazuri, circulația sângelui poate fi perturbată. În acest caz, picioarele ridicate în sus sunt de mare ajutor. Sângele se îndreaptă spre trunchi și cap, îmbogățindu-le cu oxigen.

7.Ameliorează durerile de spate

Oamenii care au dureri de spate trebuie să stea mai des cu picioarele ridicate. Această poziție te va ajuta să ameliorezi starea. Astfel, coloana vertebrală se odihnește. Pentru a îndeplini acest exercițiu alege o suprafață tare.

6.Contribuie relaxării rapide

Aceste exerciții pot înlocui antrenamentele sau yoga, căci contribuie la o relaxare rapidă. Mușchii încordați se relaxează, creierul este saturat cu oxigen.

Stai în poziție culcată, cu picioarele ridicate la perete timp de 20 de minute, după care te vei simți complet diferit. Se recomandă persoanelor care suferă de insomnie.

5.Îmbunătățește digestia 

Această poziție este deosebit de benefică pentru persoanele cu exces în greutate, pentru că contribuie la o asimilare mai bună a nutrienților care ajung în organism. În plus, are loc fluxul de sânge de la extremitățile inferioare, ca rezultat crește tonusul muscular și are loc îmbunătățirea motilității intestinale.

4.Ameliorează durerile menstruale

Poți reduce durerile și disconfortul menstrual, stând cu picioarele ridicate. În această poziție, abdomenul se relaxează la maxim și senzațiile neplăcute dispar.

3.Calmează sistemul nervos

Acest exercițiu contribuie nu doar la relaxarea mușchilor, ci și la calmarea sitemului nervos. Atunci când stai cu picioarele ridicate, începi să respiri încet și adânc. Respirația liniștită ajută la reducerea tensiunii nervoase. Persoanele care sunt nervoase în timpul zilei, își fac griji permanent, trebuie să practice acest exercițiu zilnic.

2.Accelerează procesele de recuperare

Acest exercițiu este recomandat pacienților după intervenția chirurgicală pentru a elimina venele varicoase. Desigur, fără permisiunea medicului nu e cazul să încerci să faci aceste exerciții.

1.Ameliorează stresul și anxietatea

Atunci când organismul este stresat, practică pentru câteva minute acest exercițiu. Prin eliberarea și relaxarea totală a corpului și mușchilor, vei obține o stare meditativă, care te va ajuta să depășești stările emotive tensionante.