10 moduri în care nu ți-ai închipuit că poți folosi castanele

Toamna asta ai ocazia să-ți faci plimbările în parc utile la pătrat. Pe lângă faptul că faci mișcare și respiri aer un pic mai curat, poți să trângi și castane. Vei întreba ce să faci cu ele? Îți vom spune noi.

1. Le poți folosi la spălatul pe dinți

Praful de castane este un remediu foarte bun pentru gingii și are proprietăți de albire a dinților. Este suficient să cureți castana de învelișul cafeniu, miezul alb să-l usuci și să-l macini. Vei obține un praf perfect pentru albirea dinților cu un ton și păstrarea gingiilor sănătoase.

2. La baie

Pune o lingură de praf de castane în jumătate de litru de apă și lasă peste noapte. Ziua urmtoare toarnă amestecul într-o cratiță, pune-l la fiert până dă în clocot, strecoară și toarnă apa de castane în cadă. Această soluție pentru baie îmbunătățește circulația sangvină, tonifiază pielea și previne îmbătrânirea.

3. La spălatul rufelor

Pudra de castane este utilă și în cazul spălatului manual de rufe, acționând ca nucile de săpun. Au un miros ușor plăcut și nu usucă pielea mâinilor.

4. La spălatul părului

Poate că n-o să crezi, dar trebuie să încerci. La doar o lună de când vei începe să te speli pe cap cu praf de castane se va normaliza secreția glandelor sebacee, părul va înceta să cadă și va crește mai rapid.

5. Pentru ten

Amestecă 2 linguri de praf de castane cu un pic de apă ca să obții o masă de consitența terciului. Aplică pe piele pentru 10 minute, apoi spală cu apă călduță.

6. Pentru duș

Dacă castanele sunt potrivite pentru spălatul dinților, părului și rufelor, atunci de ce nu și pentru corp? Pune într-un recipient praf de castane, puțină apă și câteva picături de ulei esențial.

7. Întrebuințarea în mâncare

Nu toate castanele sunt comestibile, așa că documentează-te la acest capitol. Castanele pot fi prăjite, coapte, cele măcinate pot fi adăugate în copturi sau folosite în loc de cafea.

8. În lupta cu afidele

Pune într-o cratiță 10 linguri de praf de castane și 10 linguri de apă. Fierbe amestecul timp de 20 de minute. După ce s-a răcit, strecoară și toarnă soluția într-un pulverizator.

9. Pentru masaj

Castanele sunt materia primă perfectă pentru producerea amestecurilor pentru masaj. În deosebi, sunt indicate pentru cei care suferă de varicoză sau artrită.

10. În lupta contra moliilor

Castanele puse în dulap vor aluga moliile și vor distruge larvele acestora. Pune câteva castane și pe rafturile din bucătărie.