10 greșeli banale pe care le faci atunci când aplici deodorantul!

Mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri. Totodată, acesta comunică o groază de informații. Nu simțim doar niște arome, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie.

Trebuie să miroși bine dacă vrei să fii pe placul celor din jur. Din fericire, astăzi fiecare om are acces la duș și la deodorant. Dar și aici reușim să o dăm în bară. Iată 10 greșeli banale pe care le facem când folosim deodorantul.

#1. Încurci deodorantul cu antitranspirantul

Deci, să fie clar. Deodorantul e produsul care elimină sau reduce transpirația. Iar antitranspirantul e substanța care împiedică transpirația.

Majoritatea antitranspirantelor conțin săruri de aluminiu și săruri de zirconiu. Ele îngustează canalele glandelor sudoripare și corpul secretă mai puțină transpirație.

Deodorantele doar maschează mirosul neplăcut sau îl neutralizează, eliminând bacteriile. Ele nu influențează cantitatea de transpirație și nu mențin axilele uscate.

#2. Îl aplici pe pielea umedă

Un antitranspirant funcționează cel mai bine pe pielea uscată. Nu-l aplica dacă tocmai ai ieșit din baie sau deja ai transpirat subsoară.

#3. Îl aplici după ce te razi

Cel mai bine e să nu folosești deodorante sau antiperspirante imediat după ce te razi la subraț. Acestea pot provoca inflamații, mai ales dacă au conținut sporit de alcool. Amână procedura pe două-trei ore.

#4. Îl folosești de câteva ori pe zi

Atât deodorantul, cât și antitranspirantul se folosește o dată la 1-3 zile, în dependență de anotimp, haine, activitate fizică etc. Adevărul e că un strat suplimentar de deodorant nu îți va adăuga prospețime, ci doar va pune presiune pe pori. Produsele antisudorifice trebuie aplicate pe pielea curată și uscată, altfel eficiența lor va scădea.

#5. Îl aplici dimineața

În ciuda aparențelor, nu se recomandă să aplici deodorantele și antiperspirantele de dimineață, ci seara înainte de culcare, când glandele sudoripare sunt mai puțin active. Antipersperantul pătrunde în canale și rămâne acolo o bună perioadă de timp, așa că stai fără griji.

#6. Nu hidratezi pielea de sub axile

Pielea subrațului este iritată și are nevoie de hidratare. Îți recomandăm să o tratezi cu ulei de cocos sau creme cu dimeticonă. Acestea au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

#7. Folosești un produs care nu ți se potrivește

Dacă ai pielea delicată, îți sugerăm să folosești un deodorant roll on, deoarece este mai puțin iritant, are o aromă fină, abia sesizabilă, în schimb te ajută să păstrezi senzația de prospețime pentru mai mult timp. De altfel, dacă după aplicarea produsului ai senzația de iritare sau simți un miros înțepător, înseamnă că trebuie să îl schimbi.

#8. Încurci antiperspirantul convențional și cel medical

Antiperspirantele obișnuite îngustează canalele glandelor sudoripare cu 20%, iar cele medicale cu 30%. Deși diferența pare minoră, ea se simte foarte intens. Produsele vândute în farmacie sunt mai eficiente, dar irită pielea mai tare. Ele sunt bune doar pentru persoanele care transpiră în exces.

#9. Neglijezi deodorantele naturale

Deodorantele naturale sunt la fel de eficiente ca cele tradiționale, ba mai mult, au o aromă mai plăcută, deoarece mirosul se îmbibă uniform și armonios în piele.

#10. Nu știi să înlături petele de deodorant

Petele de transpirație și cele de deodorant sunt o mare bătaie de cap pentru orice femeie. Ele arată urât și deteriorează țesătura. Despre cum să scapi de ele o dată pentru totdeauna am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Petele de deodorant de pe haine: 5 trucuri ca să le elimini definitiv!