6 alimente care îți vor oferi energie și o stare de bine la drum: pe care trebuie să le ignori în schimb ?

Ce să iei cu tine la drum ?

1. Apa

Fără mâncare, o persoană se poate simți bine până la 12-24 de ore după o gustare: în acest timp, organismul menține cu ușurință un nivel normal de glucoză în sânge. Absența apei se manifestă mult mai repede.

Dacă vă mișcați în mod activ, conduceți o mașină, lucrați, faceți alte activități și nu primiți lichide, atunci după câteva ore veți deveni mai puțin atent, concentrat. Rata reacțiilor va scădea. Coordonarea se va deteriora. Pur și simplu veți începe să gândiți mai rău. Puțin mai târziu se vor manifesta și alte simptome ale deshidratării incipiente : iritabilitate, oboseală, slăbiciune.

Prin urmare, apa într-o călătorie este cu siguranță mai importantă decât mâncarea. Dacă călătoriți ușor și puteți lua doar unul dintre acestea, împachetați o sticlă de apă în rucsac. Calculați volumul pe baza duratei călătoriei și a normelor general acceptate pentru consumul de lichide : un adult are nevoie de aproximativ 3 litri de apă pe zi.

2. Legumele și fructele tari

Aceste produse sunt ideale pentru călătorii. Nu necesită gătit și sunt ușor de pliat în bagaje.

Și, de asemenea, merele, perele, morcovii, ardeii grași, castraveții conțin multă umiditate și fibre. Aceasta înseamnă că vor ajuta la prevenirea deshidratării. În plus, fibrele sunt digerate pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât chiar și la câteva ore după o gustare ușoară, vă veți simți sătul.

Bananele, portocalele, mandarinele, caisele, prunele, zmeura și alte fructe de pădure sunt de asemenea bune, dar nu foarte convenabile atunci când călătoriți. Datorită moliciunii lor, pot fi zdrobite accidental. Și, ca rezultat, nu numai că rămâneți fără o gustare, ci și murdăriți lucrurile. Dacă tot doriți să luați oricare dintre aceste opțiuni,  puneți-le într-un recipient dur.

3. Nucile și semințele

Aceasta este o altă sursă convenabilă de fibre. Migdalele, fisticul și semințele de floarea soarelui sunt deosebit de bogate în fibre alimentare.

4. Fructele uscate

Pe lângă o cantitate impresionantă din aceeași fibre, fructele uscate conțin o mulțime de zaharuri simple și alți carbohidrați. Acesta este un aliment bogat în calorii, care va ajuta la menținerea energiei și stării de bine.

5. Kefir sau iaurt într-un pachet tetra

Datorită unui astfel de ambalaj, produsul nu se va deteriora mult timp. Iaurtul și chefirul sunt, de asemenea, bogate în proteine ​​și calciu, care ajută la controlul poftei de mâncare și te mențin mai energic după o gustare.

6. Chifle din cereale integrale ambalate individual

Aceste produse sunt interzise. Cumpărați-le în cazuri excepționale, dacă pur și simplu nu aveți de ales.

Ce să nu iei cu tine la drum

Aceste produse sunt interzise. Cumpărați-le în cazuri excepționale, dacă pur și simplu nu aveți de ales.

1.Băuturi carbogazoase cu zahăr

Apa dulce este un lucru rău. Consumul regulat crește riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral, cancer colorectal și, în general, deces din alte cauze medicale.

Cel mai bine este să-ți potolești setea cu apă plată. Dacă vrei ceva mai delicios, bea ceai sau cafea (de preferință fără zahăr). Un pahar mic de suc sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi este ideal.

2. Alte alimente bogate în zahăr

Prăjiturile, produsele de patiserie și batoanele de ciocolată sunt alimente cu glicemie ridicată. Imediat după consum, provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge și, de fapt, te poți simți plin de energie. Dar nu pentru mult timp: pentru a descompune excesul de glucoză, organismul crește producția de insulină – și foarte curând și nivelul zahărului din sânge scade brusc. Prin urmare, după prima explozie de energie, oboseala va veni rapid la tine.

3. Mâncare sărată

Hot dog, hamburgeri, pizza, shawarma, chipsuri, nuci sărate – delicioase, dar incomode pe drum. Când mănânci sărat, vrei să bei mai mult decât de obicei. Dar  cantitatea potrivită de apă nu va fi la îndemână.

În plus, sarea în cantități în exces este dăunătoare în sine. Consumul de sare crește sarcina asupra sistemului cardiovascular, rinichilor și ficatului. Și din moment ce corpul tău este deja stresat în timpul călătoriei, încărcarea cu alimente nesănătoase nu este în mod clar cea mai bună soluție.

Dar tu ce alimente obișnuiești să consumi la drum ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !