Warren Buffett: 3 soluții pe care le găsesc oamenii de succes, nu și ratații

La aproape 90 de ani, Warren Buffett nu este doar un om de succes, dar și un om înțelept. Deseori, înțelepciunea sa nu este decât o gândire rațională care spune mari adevăruri despre viață. Iată una dintre afirmațiile care confirmă asta: „Dacă vei ajunge la vârsta mea și nimeni nu va spune o vorbă bună despre tine, nu contează câți bani ai, pentru că viața ta a fost o catastrofă.”

Din acest articol o să înveți 3 lecții de viață de la Warren Buffettt:

1. Nu risca cu ceea ce ai pentru a obține ceea ce nu ai nevoie

Buffett le-a povestit studenților Universității Florida că nu o singură dată a devenit martorul situațiilor în care oamenii riscau doar din lăcomie, deși era cazul să se abțină.

Investitorul a zis: „Dacă riști cu ceva important pentru ceva nesemnificativ, atunci riscul este lipsit de orice sens. Și nu contează ce șanse de succes sunt: 1 la 99 sau 1 la 1000.”

2. Investește cu oameni cinstiți

Buffett și-a îndemnat studenții să aleagă câte un coleg care în viziunea lor ar putea deveni în viitor un om de succes și de la care pe parcursul vieții ar dori să primească 10% din venitul obținut de către acesta.

După care investitorul a adăugat: „Trebuie să căutați întotdeauna 3 calități – intelect, energie și sinceritate. Însă dacă persoana nu are ultima calitate, celelalte două le puteți ignora. Voi, studenții, aveți destulă energie și inteligență, altfel nu ați fi aici. Însă sinceritatea… sinceritatea depinde doar de voi. Aceasta nu este o calitate înnăscută și nici nu se învață la școală.”

3. Măsoară prosperitatea vieții tale cu un singur cuvânt – iubirea

În biografia sa „Bulgărele de zăpadă – Warren Buffet și viața ca afacere”, marele investitor califică măsura supremă a succesului ca fiind numărul oamenilor la iubirea cărora ai visat și pe care ai obținut-o.

Unii oameni mor extrem de bogați, dar neiubiți de nimeni. În ultima instanță, cel mai important indicator al modului în care ai trăit este iubirea.

Miliardarul susține: „Particularitatea iubirii constă în aceea că aceasta nu poate fi cumpărată cu bani. Poți cumpăra relația din interes. Poți plăti pentru o cină caritabilă, însă unicul mod de a primi dragostea este să fii un om drăguț. Da, ai putea crede că poți cumpăra cu un milion de dolari iubirea, dar nu este așa. Cu cât mai multă dragoste oferi, cu atât mai multă primești”.