Viața ta începe nu după 40 de ani, ci în fiecare dimineață

Se spune că după 40 de ani începe o nouă viață. Cel mai probabil ai avansat în carieră, ai un salariu bun, o familie închegată, o casă, poate o ipotecă, dar viața s-a stabilizat și nu-ți rămâne decât să o savurezi. Dar ce facem noi de fapt? Suntem nemulțumiți de tot ce avem, mergem la un serviciu pe care nu-l iubim, ne supărăm pe copii și partener că nu ne lasă în pace, vrem o casă mai mare, o mașină mai luxoasă și tot așa. Orice am avea suntem convinși că nu este suficient și devenim stresați pentru că nu reușim să obținem mai mult.

De obicei, când ne ascultăm dorințele sau nevoile ne gândim la ceea ce au alții, dar uităm să ne gândim la ce nu au alții și la faptul că ei sunt mult mai mulți.

În secolul XXI, pe lângă viețile perfecte de pe Instagram, mai există popoare întregi care suferă de foame, sărăcie, războaie, epidemii, incendii, inundații și alte nenorociri.

Există oameni care nu au ce mânca, nu au ce îmbrăca, nu au unde trăi sau mor de cancer. Gândește-te la ei atunci când vrei ultimul model iPhone și nu ai bani să-l cumperi.

Dacă te-ai trezit astăzi dimineață sănătos, într-un pat curat și cu acoperiș deasupra capului, deja ai pentru ce să spui „mulțumesc”. Fii recunoscător pentru ce ai, pentru că poți pierde și asta. Muncește pentru o viață mai bună, dar nu uita să prețuiești ceea ce ai.

Trebuie să fii recunoscător pentru faptul că trăiești și atunci vei primi recompense, iar ele vor fi minunate, pentru că nu le aștepți. Atunci când ai așteptări mici de la viață, ea obișnuiește să te surprindă plăcut.

Ține minte că viața nu va începe mai apoi, când copiii vor crește, când vei avea un job mai bun, când vei rambursa întregul credit. Viața ta începe în fiecare dinimineață.