Vei depăși orice: 5 fraze pe care să ți le spui în momentele dificile

Problemele apar în viață fără să ne prevină, uneori atât de neașteptat că aproape ne doboară. Se întâmplă așa, că nici sprijinul celor apropiați nu ne poate ajuta să le depășim.

Mai devreme sau mai târziu totul va reveni la normal, însă dacă simți că ești gata să leșini din cauza dificultăților adunate, repetă aceste 5 fraze.

1. Am dreptul să plâng acum, dar în curând o să râd

Descărcarea emoțională este importantă atunci când trebuie să depășim pierderi, eșecuri, greșeli sau dificultăți. Nu te reține și nici nu te simte vinovat că ești deprimat sau epuizat.

Este important să ții minte că această stare este temporară și totul va trece.

2. Omul care mă poate ajuta cel mai bine să depășesc greutățile sunt eu

Poți fi înconjurat de oameni dragi, prieteni, partener, familie ce au grijă de tine. Însă tu trebuie să fii capabil să faci față singur acestor momente. Fără durere, fără energie, fără speranță o să-ți fie foarte greu să ieși din această cameră întunecată. Prețuiește sprijinul celor din jur, dar numai tu ești persoana care va depăși totul. Fără efortul tău, ajutorul lor este aproape inutil.

3. Eu nu pot schimba lucrurile, dar îmi pot schimba atitudinea față de ele

Există lucruri care nu depind de tine, oricât te-ai strădui – pierderi, boli, despărțiri, relații eșuate… Nimeni nu le poate controla, dar fiecare își poate controla gândurile.

4. Voi începe să trăiesc, când îmi voi depăși frica

Zona de confort este acel spațiu invizibil care ne înconjoară și ne oferă senzația de siguranță și de control asupra situației. Atunci când trecem prin greutăți sau necazuri, simțim că acești pereți invizibili se dărâmă și ne lasă fără protecție. Trebuie să ieșim din această zonă, acceptă ceea ce ți se întâmplă și conștientizează că viața continuă orice ar fi. Găsește puteri să depășești orice frică, tu ești unicul om care te poate ajuta în astfel de situații.

5. Trebuie să am grijă în fiecare zi de echilibrul și liniștea mea interioară

Te preocupi de ceea ce mănânci, de greutatea ta, mergi la medic, ca să-ți verifici starea de sănătate. Te gândești și ai grijă de cei apropiați și posibil că seara cazi pe pat fără puteri. Acum întreabă-te, când ultima dată te-ai gândit la emoțiile, necesitățile și lumea ta interioară?

Este bine să te întrebi asta în fiecare zi. Dacă printre prioritățile noastre sunt necesitățile altora, începem să ne neglijăm. Dacă ne concentrăm pe lucrurile materiale, uităm de lucruri cu adevărat importante: fericirea, valorile și personalitatea noastră.

Atunci când vin vremurile grele trebuie să fim gata pentru ele și cea mai bună strategie este să cultivăm zilnic liniștea interioară, să ne consolidăm respectul de sine și autoaprecierea la un nivel optim.