Fii îndrăzneț, dacă iubești cu adevărat: 20 de citate puternice, de la cel mai frumos actor din toate timpurile!

“M-am împăcat cu figura mea după ce a fost lansat unul din cele mai faimoase filme ale mele – La Piscine. Aveam 33 de ani. Atunci mi-am dat seama că am vârsta lui Hristos, sufletul unui samurai și fața unui aventurier amoros – ăsta e darul și blestemul meu.”

Alain Delon are 85 de ani. Fără studii în actorie, legendarul francez a devenit simbolul unei generații, una din cele mai importante figuri din istoria cinematografului francez și visul tuturor femeilor din lume.

Delon a trăit întotdeauna așa cum a vrut, fără să-și ascundă viciile – iubea banii, alcoolul, armele și, desigur, femeile. El a fost mereu înconjurat de femei focoase, înflăcărate și talentate. Dacă una dispărea din viața agitată a lui, alta îi lua imediat locul.

A fost nevoie de mult timp și efort până regizorii au început să-i ia în serios talentul de actor dramatic. Unii regizori considerau că Delon este prea frumos pentru marile ecrane. Cineaștilor le era teamă că spectatorii pur și simplu nu-l vor percepe ca pe un om real și filmul își va pierde încărcătura dramatică.

“Am avut nevoie de un deceniu ca să le demonstrez tuturor că sunt actor și nu doar un băiat cu chipul frumos. A fost o bătălie grea, dar am ieșit învingător și sunt mândru de mine”, a dezvăluit Alain.

Delon era un magnet pentru femei, bârfe și neplăceri. Însuși actorul spunea că cel mai bine se pricepe la jucat roluri, la făcut copii și la intrat în buclucuri.

“Povestea vieții mele este atât de incredibilă, încât nici un jurnalist nu ar putea să o descrie”, spunea despre sine cel mai modest actor european.

Alain Delon și Monica Bellucci, 1989

Odată a fost la un pas să ajungă la închisoare. El a fost acuzat de participare la orgii și a ajuns pe banca de acuzați ca potențial complice la uciderea gărzii sale de corp. De altfel, actorul nu se făcea vinovat de nimic grav, dar a scăpat de probleme serioase grație președintelui Charles de Gaulle, care a rostit în sala de judecată că Franța are un singur Alain Delon și trebuie să avem grijă de el.

Actorul se apropie încet, dar sigur de 86 de ani. Din cauza stării de sănătate, el nu a mai apărut pe marile ecrane din 2008, când l-a interpretat pe Iulius Cezar în filmul de comedie Asterix la jocurile olimpice. Iulius Cezar a apărut în ipostaza unui narcis înfumurat, misogin, cu o atitudine indiferentă față de propriul fiu și o admirație patologică față de propriu corp. Cu alte cuvinte, pe lângă talent, charismă și frumusețe, Alain Delon are și un simț inedit al autoironiei.

Despre peripețiile lui Delon am putea scrie 10 articole și tot nu ar fi de ajuns. Dar mai bine despre Alain Delon poate spune numai Alain Delon.

Alain Delon și fiica lui

Citate Alain Delon

#1. “La 17 ani am fost înrolat în Armată. La 18 ani am ajuns în China. Mă ocupam cu tot felul de fleacuri când cinematograful a bătut la ușa mea. Cum se poate așa ceva? Eram teribil de frumos.”

#2. “Mă pricep bine doar la trei lucruri: la jucat, la făcut prostii şi la făcut copii.”

#3. “M-am împăcat cu figura mea după ce a fost lansat unul din cele mai faimoase filme ale mele – La Piscine. Aveam 33 de ani. Atunci mi-am dat seama că am vârsta lui Hristos, sufletul unui samurai și fața unui aventurier amoros – ăsta e darul și blestemul meu.”

#4. “Îmi place să mă ridic de la masă până a strânge vesela” – despre retragerea de pe marile ecrane.

#5. “Pentru mine iubirea este o prietenie cu literă mare. Nimic mai mult. Nu cred în iubire. Cred în pasiune. Dar pasiunea nu durează mult. Prin urmare, cred în mai multe pasiuni.”

#6. “Mă doare în cot că sunt vedetă. Pentru mine contează că sunt actor.”

#7. “Cinematograful este un domeniu pentru profesioniști. Mi-e silă să văd cum toți vor să devină regizori. Oameni mediocri și proști își bagă nasul acolo unde nu le fierbe oala. De aici vine criza cinematografică.”

#8. “Îmi place să fiu iubit așa cum iubesc eu. Cu ardoare și pasiune.”

#9. “Câinii mei nu m-au dezamăgit niciodată.”

#10. “Caii sunt mai buni ca oamenii. Cel puțin niciodată nu mint.”

#11. “Eu niciodată nu am mințit pe cineva, nu m-am ascuns, nu mi-am mascat intențiile. Sunt ceea ce sunt. Ori mă accepți așa cum sunt, ori mă respingi. Ai tot dreptul. Nu am să te judec. Dar nu mă judeca odată ce ai decis să te lași în brațele mele.”

#12. “Sunt un băiat foarte sensibil. Altfel cum aș fi putut să devin actor?”

#13. “În iubire trebuie să îndrăznim totul dacă iubim cu adevărat.”

#14. “Dacă prin rolurile mele i-am ajutat pe oameni să viseze, înseamnă că nu mi-am trăit viața degeaba.”

#15. “Oamenii contemporani vor să facă diferența dintre bărbați și femei cât mai mică. Și totuși diferența este atât de frumoasă.”

#16. “Da, sunt dur pe platou. Dar sunt dur și cu mine însumi. Eu vreau ca toată lumea să-și facă treaba profesionist. Acesta nu e un moft al meu, ci un elogiu spectatorilor.”

#17. “Am cunoscut tot, am primit tot. Dar adevărata fericire este a da.”

#18. “Căsătoria este un rău, dar un rău necesar, spun unii. Din punctul meu de vedere, nu căsătoria este un rău, ci femeia. Un rău frumos, dar obligatoriu și absolut necesar. ”

#19. “Niciodată nu am încercat să agăț o femeie. De fiecare dată, femeia mi se arunca singură în brațe. Eu doar îi ofeream ceea ce își dorea cu adevărat.”

#20. “Banii și faima sunt supraapreciați. Un castel din cărți pe care îl suflă vântul. Din punctul meu de vedere, nu-i nimic prestigios în a fi actor, cântăreț sau vedetă de cinema. Prestigioși sunt cei ce fac bine altora și își păstrează anonimatul. ”

Citește și: Sir Anthony Hopkins: Mă adresez tuturor celor disperați, rătăciți și nefericiți…