Tragi de timp: 5 obiceiuri aparent nepericuloase, prin care te autodistrugi

Obiceiurile nesănătoase, la prima vedere, nu par a fi foarte periculoase. Însă toate într-un fel sau altul ne distrug. De aceea, este foarte important să le recunoști la timp și să renunți la ele.

Monotonia

Dacă ai o rutină plictisitoare și monotonă e timpul ceva să schimbi. Zona de confort încă nu a adus beneficii nimănui. Poți începe cu lucruri neînsemnate. De exemplu, încearcă să asculți muzică nouă, să mergi la un concert neobișnuit, să citești o carte de un alt gen, să-ți cumperi haine într-un stil diferit, să vizitezi o nouă cafenea ș.a. Lista poate fi infinită. Experiențele noi îți vor oferi o gură de aer proaspăt, care te va inspira pentru noi realizări.

Internetul

Majoriatea dintre noi folosește internetul într-un mod absolut inutil. Cu siguranță, ai putea trăi fără să vezi fotografiile oamenilor de pe Instagram sau fără să citești prostiile de pe Twitter. Deseori, oamenii sunt atât de legați de acest lucru, încât accesează rețelele sociale din inepție. De aceea, este foarte important să limitezi această practică.

Cu siguranță, timpul petrecut în rețele poate fi utilizat mult mai eficient. Mai bine fă o plimbare sau niște exerciții fizice. La fel, poți citi o carte sau practica un hobby.

Anxietatea

Mulți dintre noi își pierd nervii în zadar. Ne referim aici la grijile pe care nu le putem controla. Lasă grijile pentru situațiile în care lucrurile chiar depind de tine. Nicio noutate a lumii sau nicio catastrofă din alt colț al globului nu trebuie să te îngrijoreze. Ia în calcul că știrile transmise la TV adesea sunt exagerate.

Tragi de timp

Cel mai bun exemplu este trezitul de dimineață. Dacă amâni mereu deșteptătorul cu 5 minute, înseamnă ca ai și tu acest obicei. Amânarea, de regulă, duce la faptul că te apuci în grabă de multe sarcini, ce vor genera greșeli și neplăceri. În rezultat, problemele te vor doborî.  Străduiește-te să faci totul conform planului. Dacă trebuie să te trezești la ora 8, trezește-te la 8.

Dorințele străine

Propria distrugere are loc și din cauza dorințelor și rugăminților străine, mai ales dacă le îndeplinești în detrimentul propriilor interese. Făcând ceva pentru alții, pierzi timpul pe care l-ai putea utiliza pentru tine. Trebuie să înțelegi că timpul pe care îl ai este doar al tău. Dacă nu vrei să ajuți și o faci din obligație mai bine nu fă asta.