Toți suntem genii: 15 învățături înțelepte de la legendarul Albert Einstein!

Albert Enstein e omul care nu are nevoie de prezentare. Autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință din istorie, a fost un om simplu, deschis, prietenos și complet lipsit de snobism.

Medicul lui, Gustav Bucky, dezvăluia că geniul ura să pozeze. Dar era destul să afle că artistul poate scăpa de datorii datorită portretului, și putea să rabde ore în șir ca să îl ajute. Enstein era un om simplu, ca fiecare din noi, și astăzi îți propunem să ne amintim de cele mai memorabile citate ale sale.

Citate Albert Einstein

#1. Dacă nu ai greșit niciodată, înseamnă că nu ai încercat niciodată să faci nimic nou.

#2. Educația este ceea ce îți rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învățat la școală.

#3. Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia îmbrăţişează întreaga lume. Logica te va duce de la A la Z. Imaginația te va purta dincolo de limite. Imaginaţia este totul. Este avanpremiera atracţiilor viitoare ale vieţii.

#4. Există două moduri de a-ți trăi viața. Primul – de a crede că nu există miracole. Și al doilea – de a crede ca totul este un miracol.

#5. Valoarea unui om rezidă în ceea ce el dă şi nu în ceea ce este capabil să atingă. Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes.

#6. Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea de a se căţăra pe copac, el va trăi toată viaţa crezând că este un prost.

#7. Nu vei putea rezolva o problemă dacă gândești la fel ca cei care au creat-o.

#8. Teoria este atunci când totul este cunoscut, dar nimic nu funcționează. Practica este atunci când totul funcționează, dar nimeni nu știe de ce. Noi îmbinăm teoria cu practica. Nimic nu funcționează și nimeni nu știe de ce.

#9. Să atingi succesul e simplu. Trebuie să înveţi regulile jocului, iar apoi trebuie să joci mai bine decât oricine altcineva.

#10. Două lucruri nu au sfârșit. Universul și prostia umană. Dar încă nu sunt sigur cu privire la prima.

#11. O minte care și-a extins granițele, nu se restrânge niciodată înapoi.

#12. Dacă nu poţi explica ceva unui copil de şase ani, atunci nici tu nu ai înţeles.

#13. Toți oamenii mint. Din fericire, nimeni pe nimeni nu ascultă.

#14. E o nebunie să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la alt rezultat.

#15. Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.

Citește și: Să nu lași niciodată o persoană sau un eveniment să te doboare – 10 învățături de la laureata premiului Nobel – Marie Curie!