Tot ce faci ți se întoarce: O pildă înțeleaptă despre cum funcționează bumerangul vieții!

Într-o bună zi un cactus a înflorit în casa unei femei, după ce mai bine de 4 ani a stat pe pervaz, asemenea unui paznic taciturn și morocănos.

– Toți mă cred rea și insensibilă, dar cactușii nu înfloresc în casa oamenilor răi, s-a gândit femeia.

Fiind de dimineață cu capul în nori, femeia a călcat accidental pe piciorul unui domn mohorât din metrou. La remarca acestuia, în loc să răspundă acid cum ar fi făcut de obicei, ea doar zâmbit și i-a răspuns cu un ton melancolic și cordial:

– Nu vă supărați, nu am de ce să mă sprijin. Dacă doriți, puteți să mă călcați și dvs. pe picior, ca să fim chit.

Citește și: Parabola din care avem ce învăța: „Fiecare vede ceea ce vrea să vadă!”

Dezorientat de reacția femeii, bărbatul a și uitat replica șmecheră pe care a pregătit-o și a ieșit tăcut la stația sa, de unde a cumpărat un ziar. Iar în loc să se enerveze pe vânzătoarea care i-a calculat greșit restul și să o numească “vacă proastă”, așa cum ar fi făcut de obicei, acesta i-a spus:

– Stați liniștită, de dimineață nici eu nu sunt tare la matematică.

Înduioșată de amabilitatea spontană a acestui străin, vânzătoarea i-a oferit gratuit două reviste mai vechi și o grămadă de ziare unui bătrân căruia îi plăcea foarte mult să citească și venea în fiecare zi la chioșc ca să-și cumpere cel mai ieftin ziar.

Întorcându-se în toane bune acasă, moșul s-a întâlnit cu o vecină și fiica acesteia, care locuiau la etajul de mai sus și în loc să provoace un scandal din cauza copiilor care fac gălăgie și îl încurcă să doarmă, bătrânul a zis:

– Uite cât de mult a crescut! Nu îmi dau seama cu cine seamănă mai mult, cu mama sau cu tata, dar fiica dvs. va fi foarte frumoasă când va crește mare!

Citește și: Ai grijă ce spui! Uite cum 5 fraze simple îți vor schimba viața spre bine

Vecina și-a dus fetița la grădiniță și a plecat la birou. Și în loc să strige la o bunicuță ursuză, care și-a făcut programare la medic pentru ziua de ieri, dar a venit astăzi, aceasta i-a zis:

– Nu vă întristați, se poate întâmpla cu fiecare. Așteptați un minut și voi întreba medicul dacă vă poate consulta.

Odată ajunsă la medic, în loc să amenințe personalul cu judecata dacă nu-i vor prescrie un medicament ieftin și foarte eficient, care o să o trateze de toate bolile, așa cum ar fi făcut de obicei, bătrâna a oftat și a spus:

– Înțeleg că bătrânețea nu poate fi tratată și îmi pare rău că v-am tachinat atât de des până acum.

Citește și: Soția i-a luat totul, în afară de câine, iar el l-a fotografiat și a devenit popular în tot internetul

Iar doctorul, întorcându-se spre casă, și-a amintit de bătrână și a conștientizat că viața este efemeră și o trăiește greșit. Acesta s-a oprit, a zăbovit câteva minute și a plecat cu totul în altă direcție. În grabă, a intrat într-un magazin, a cumpărat un buchet de flori și un tort, s-a apropiat de un bloc, a urcat la etajul 3 și a bătut la ușă:

– Uite, m-am tot gândit, de ce ne tot certăm ca niște copii care nu pot împărți terenul de joacă? Ți-am cumpărat un tort, ce-i drept, ambalajul e un pic șifonat, dar gustul a rămas același. Am cumpărat și flori, dar și ele au avut de suferit din cauza servietei. Poate o să-și revină.

– Sigur că o să-și revină, a răspuns femeia. Îți imaginezi, cactusul meu a înflorit? Vino să vezi.

Citește și: Iată o pildă minunată care ne învață ce sunt problemele și cum să le tratăm!