Te simți prost după ce ați discutat? 10 semne că interacționezi cu un om rău

E destul de greu să înțelegi cu cine ai de a face, pentru asta trebuie să ai cel puțin o experiență mare de viață și o intuiție bună. Există însă câteva semne care trădează omul rău. Dacă în anturajul tău sunt persoane care se potrivesc criteriilor de mai jos, mai bine menține distanța cu ele.

1. Îi manipulează pe alții

Manipulările se pot manifesta diferit, însă scopul lor este același  – să obțină ceea ce își doresc. Care este prețul lucrului obținut, pentru manipulator, puțin contează. El se poate folosi de diverse emoții ale oamenilor: furie, supărare, frică, compasiune, nesiguranță de sine.

Manipulatorii pot fi nepoliticoși, pot critica, speria și demonstra înțelegere și grijă. Ei sunt foarte vicleni și abili, însă nu joacă întotdeauna conștient.

2. Nu-i interesează viața altora

Ai ascultat deja timp de 2 ore o lecție de viață a interlocutorului tău, însă în acest răstimp el nici n-a încercat măcar să te întrebe ce mai faci? Această discuție îți amintește de un monolog și nu poți scăpa de senzația că ești la teatrul unui actor?

Înseamnă că ai lângă tine o persoană căreia nu-i pasă de alții. Comunicarea ulterioară va fi bazată pe același scenariu: ea vorbește, tu asculți.

3. Iubesc să se laude

Oamenii lăudăroși au un nivel scăzut de autoapreciere, ei vor să se evidențieze, de aceea vorbesc neîntrerupt despre ceea ce au reușit să facă.

Deseori, persoanele lăudăroase se afirmă din contul emoțiilor altor oameni. Totodată, ei încearcă să provoace sentimentul de invidie din partea acestora.

4. Nu pot fără bârfe

Pentru oamenii răi, bârfele sunt la ordinea zilei. Ei nu doar le transmit mai departe, dar și dau naștere unor zvonuri. Gândește-te că data viitoare vei fi tu eroul istoriilor sale.

5. Se plâng întruna

Plângăcioșii nu doar sunt neagreabili, ei îți absorb energia bună și te indispun. Comunicând des cu astfel de persoane, te transformi și tu într-un văităreț care vede în jur doar rău.

6. Au o atitudine deosebită

Oamenii care cred că toți le sunt datori, pot să ceară bani cu împrumut din ziua în care te-au cunoscut, iar un refuz îi va nedumeri. Ei cred că indiferent ce relație au cu o persoană, aceasta trebuie să-i ajute.

7. Te simți prost după comunicarea cu ei

Dacă te simți obosit în timpul sau după comunicarea cu o persoană, ceva nu este în regulă. E cazul să-ți asculți vocea interioară ca să înțelegi care este motivul pierderii energiei. Dacă ai observat asta o singură dată, poate fi o coincidență, însă dacă se întâmplă de fiecare dată, pune-te pe gânduri.

8. Caută vinovații

Acești oameni cred că pentru necazurile lor poartă vine orcine, numai nu ei. Orice eșec din viața lor are un vinovat. Ai grijă să nu fii tu acesta data viitoare.

9. Primesc plăcere de la necazurile altora

O nenorocire în viața ta i-ar putea provoca acestei persoane fericire, în loc de compasiune. Asta nu se vede întotdeauna, de obicei, este în spatele unei măști. Dacă persoana încearcă intenționat să-ți amintească cât mai des despre anumite probleme din viața ta, probabil nu-ți vrea binele.

10. Nu are mustrări de conștiință

Oamenii răi nu regretă niciodată dacă au făcut pe cineva să sufere, au făcut ceva greșit sau vreun rău cuiva. Ei nu-și recunosc greșelile și nu se consideră vinovați. Vor face tot ca să se justifice.