
„Slăbiciunea este o consecință directă a unui metabolism perturbat”, a spus odată Alexander Mikulin, un academician care a trăit 90 de ani lungi și fericiți, fiind în deplină sănătate a minții și a spiritului. În ciuda faptului că a suferit două atacuri de cord în trecut.
El a trăit o viață lungă și în lucrarea sa „Active Longevity” a împărtășit principalele secrete primite în timpul vieții.
Viața și realizările lui Mikulin
El s-a născut în vremea imperială. În Primul Război Mondial, s-a remarcat prin crearea celor mai bune bombe incendiare, iar în cel de-al Doilea Război Mondial, a câștigat 4 Premii Stalin și i s-a acordat titlul de Academician al Academiei de Științe a URSS, fiind deja proiectant-șef de avioane. la uzina nr.30.
Dar principala realizare a lui Mikulin pentru o persoană obișnuită a fost modul în care a suferit două atacuri de cord și nu numai că a rămas pe picioare, dar și-a menținut chiar și la vârsta de 90 de ani o claritate absolută a minții.
Cartea „Longevitate activă” nu a fost recunoscută în URSS din cauza sfatului medical conținut în ea și a lipsei de educație medicală a lui Alexander Mikulin.
Acest lucru nu a devenit o problemă pentru el. Astfel, la vârsta de 75 de ani a ajuns la Universitate, și-a încheiat cu succes studiile și, în sfârșit, a publicat-o.
1. Nutriția este baza unei persoane.
Sarea și zahărul sunt inamicii albi ai omului.
Acum abia a început să se audă din toate colțurile că rezultatele în sport depind mult mai mult de alimentație decât de sportul în sine. Dar la acel moment, o astfel de opinie era nouă.
Mikulin avea reguli destul de simple în ceea ce privește alimentația, care sunt ușor de implementat. Și primul este să nu mănânci în exces. În al doilea rând – fără drojdie și grăsimi animale. Între laptele integral și produsele lactate fermentate, le-a preferat pe cele din urmă.
2. Gimnastica ușoară și mișcarea
Trebuie să obișnuiești treptat organismul pentru sport. În caz, contrar, îi poți face mai mult rău decât bine.
Mikulin susținea că prezența sportului în viață, este un punct foarte important. Poate fi o plimbare obișnuită, dar să nu treacă o zi fără mișcare.
Alexander Mikulin a aderat la sistemul de antrenament: „Gimnastica volițională” (a fost dezvoltată de medicul Anokhin A.K. ). El credea că în timpul zilei fiecare persoană poate aloca 6 minute pentru a menține tonusul corpului.
Exercițiile ce le urma sunt următoarele:
– Încordăm alternativ toți mușchii, începând cu degetele de la picioare și terminând cu mușchii gâtului;
– Întindem mușchii realizând 10 contracții musculare pentru 1 ciclu de inspirație și expirație.
– Repetăm aceste întinderi timp de 3 minute (aproximativ 10 cicluri de inspirație și expirație).
3. Yoga
Yoga există de mult timp. În vremurile când nu exista niciun medicament ca atare. Și prin încercare și eroare, Alexander Mikulin a ajuns la această concluzie, luând doar o mică parte din practicile de yoga și anume respirația.
Una dintre cele mai frecvente tehnici descrise în lucrarea sa, este efectuată cu o respirație profundă „piept” și retracția simultană a abdomenului.
Apoi respirația este ținută timp de 3-5 secunde, urmată de o expirație lentă – buzele cu ea se „pliază” într-un „tub”.
Este imposibil să treci pe lângă lucrarea „Active Longevity” de Alexander Mikulin. El era mai sănătos decât mulți tineri. Altfel este imposibil de explicat cum un bărbat de 75 de ani ar putea studia la Universitate ca un tânăr – doar pentru a publica o carte și a lăsa-o generațiilor viitoare.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like și să-l distribui și prietenilor !