Scoate din uz aceste 3 fraze, iar succesul și fericirea vor reveni în viața ta

Noi obișnuim să ne mințim pe noi înșine doar pentru ca să fim mai liniștiți și să ne simțim mai bine pentru un moment, acest obicei însă are un impact negativ asupra viitorului nostru.

1. Am nevoie de X, ca să devin Y

Ne vine greu să credem că avem deja tot ce e necesar ca să fim fericiți. Întotdeauna preferăm să credem că mai avem nevoie de o schimbare sau de un câștig ca să fie așa. Dar nu este decât o iluzie.

Cu cât mai mult succes obținem, cu atât mai puțină satisfacție simțim. De aceea, trebuie să te gândești la ceea ce ai deja și să trăiești cu prezentul. Succesul apare ca un efect secundar, atunci când facem ceea ce ne place.

Cel mai probabil, consideri că în prezent există ceva în viața ta care necesită a fi corectat. Că trebuie să se întâmple ceva, după care în sfârșit vei fi fericit. Schimbările în viața apar însă, numai atunci când începem altfel să ne privim pe noi înșine și conștientizăm că pentru fericire nu e nevoie de nimic în afară de propria decizie.

2. Lumea îmi datorează

Te-ai întrebat vreodată, de ce meriți mai mult? Trebuie să fii bogat și prosper. De ce? Ce ai făcut tu ca să meriți asta? Cât de mult ai lucrat ca să obții asta? Trebuie să ai o căsnicie fericită. De ce? Ce atitudine ai față de oameni? Tu încerci să devii mai bun sau aștepți ca celălalt să fie perfect, iar tu nu trebuie să te schimbi?

Cu toții ne gândim în primul rând la noi. Vrem să fim celebri, fericiți, bogați, iubiți. Este inevitabil, așa ne este natura. Considerând că viața ne este datoare, noi ne programăm dezamăgirea.

Tu n-o să aștepți câștig la bursă, dacă nu ai investit bani, nu? Atunci de ce aștepți ca dorințele tale să se îndeplinească, dacă nu ai depus niciun efort pentru asta?

3. Nu pot face nimic

Când trăiești mult timp într-un anumit mod, începi să crezi că nu mai poți schimba nimic. Atunci când auzi iar și iar că ai ajuns la limita posibilităților tale, îți este greu să crezi că poți mai mult.

Trecutul tău însă nu trebuie să-ți limiteze viitorul. Cu toții trecem prin perioade dificile. Dacă o să-ți dorești cu adevărat, o să-ți poți schimba viața.