Recunoștința este secretul. Iată cum poți schimba chiar și o soartă grea

Recunoștința  este unul dintre semnele principale ale dezvoltării conștiinței noastre, cel mai interesant este că recunoștința oprește karma.

Noi putem să fim în mijlocul raiului, fără să ieșim din apartamentul nostru, însă doar dacă în dorințele noastre nu este invidie, lăcomie și mândrie, altfel lumea poate foarte ușor să se transforme în propriul iad.

Lumea reacționează la dorințele noastre ca și o personalitate, ea așteaptă de la noi bunăvoință, sinceritate și dragoste. Noi creăm atmosfera din jur, pornind de la noi înșine, de aceea un înțelept începe schimbările întotdeauna de la propriul caracter, înțelegând că problema este în interiorul lui și nu în anturaj.

De ce se întâmplă așa?

Pentru că lumea asta este constituită după principiul educației. Noi suntem ucenicii acestei lumi, care trebuie să-și dezvolte abilitățile necesare. Toți cei din jur sunt profesorii noștri. Ei sunt niște trimiși ai sorții, care să ne dea lecții de viață și să ne învețe a deosebi binele și răul. Un elev sârguincios este capabil să învețe de la orice, chiar și de la o piatră.

Atitudinea ostilă față de lume este cea mai periculoasă, întrucât provoacă atitudinea ostilă a lumii față de noi. Așa începe cea mai neplăcută parte a educației noastre.

Care sunt semnele atitudinii ostile față de lume?

Primul indiciu este invidia.

Invidia este dezacordul cu faptul că dorințele noastre se îndeplinesc la alții. De regulă, se crede că deochiul este atunci când cineva te privește cu ochi răi, de fapt, deochiul adevărat este cel în care privim cu invidie succesul altei persoane. Acest lucru generează imediat anumite reacții karmice, care duc la autodistrugere, iar în primul rând, pleacă fericirea.

Fericirea este fructul recunoștinței. Cu cât mai mult mulțumim oamenilor, cu cât mai mult mulțumim sorții și Celui de Sus, cu atât mai multe fructe de fericire cresc pe conștiința noastră.

Fiecare „mulțumesc” spus ne scapă de o boală pe care am putea-o căpăta, iar fiecare „mulțumesc” nespus adaugă o boală în karma noastră.

Iată cum trebuie să mulțumim:

Dacă avem probleme la serviciu, trebuie să mulțumim destinului că avem un loc de muncă.

Dacă avem probleme în familie, trebuie să mulțumim că avem familie.

Dacă nu ni s-a achitat salariul, trebuie să mulțumim că avem ceva de primit.

Dacă ni s-a furat ceva, trebuie să mulțumim că avem ce să ni se fure.

Karmei îi place să dea lecții de viață. Nu este atât de greu să-ți dai seama cum funcționează. Pur și simplu, lovește în perete din toată puterea și peretele te va lovi înapoi. Neînțelegerea începe atunci când reacția nu vine imediat, ci peste un timp, la fel ca în domino.