Puterea cuvintelor: Aceste două cuvinte îți vor schimba viața!

La început a fost cuvântul. Cuvintele și gândurile au o putere mai mare decât pare la prima vedere. Gândurile se transformă în cuvinte. Cuvintele în acțiuni. Iar acțiunile în rezultate. Dacă gândurile tale sunt haotice, iar scopurile definite prost, și viața ta va fi la fel.

Astăzi vom discuta despre două cuvinte magice, care îți pot schimba viața o dată pentru totdeauna. Și nu sunt cuvinte din categoria: sunt fericit, sunt satisfăcut, sunt vesel, sunt împăcat, sunt cel mai bun, sunt în armonie cu mine însumi, sunt plin de iubire și compasiune etc.

Astăzi vorbim despre cuvintele: “destul” și “merit”.

#1. Destul

Problema omului contemporan este că niciodată nu are destule. Nu are destui bani, destule bunuri, destule pile. Nu e destul de bogat, destul de sănătos și destul de împlinit. În consecință, nu e niciodată destul de fericit. De ce? Pentru că există acest “Nu” înainte de cuvântul “destul”.

Oamenii se plâng pe lipsa de bani, lipsa de perspective, lipsa de atenție și habar nu au că o fac în zadar. Nu uita că două miliarde de oameni nu știu să citească. Trei miliarde de oameni nu pot merge la biserică fără teamă și amenințare cu închisoarea sau cu moartea. Iar 3/4 din populația Terrei nu au frigider, pat și un acoperiș stabil deasupra capului. Prin urmare, nu uita să-ți spui din când în când:

– Am destui bani;

– Sunt destul de sănătos;

– Am destui prieteni;

– Sunt destul de fericit;

#2. Merit

Fiecare om este valoros, pentru că fiecare om este unic în felul său. Fiecare om are dreptul la fericire și merită să fie fericit. Merită să fie iubit, admirat, apreciat și stimat. Dacă în cercul tău de prieteni există persoane care îți insuflă inversul – scapă imediat de ele.

Nu poți să fii frumoasă, dacă nu te simți frumoasă. Nu vei fi niciodată iubită, dacă nu ai convingerea că meriți să fii iubită. Și, bineînțeles – nu vei fi fericită, dacă nu ești convinsă că meriți să fii fericită. Prin urmare, ori de câte ori ai ocazia, nu uita să-ți spui că:

– Merit să fiu iubită;

– Merit să fiu fericită;

– Merit acest job;

– Merit acest cont bancar;

– Merit această viață;

– Merit mai mult decât atât;

Citește și: Fii mereu ocupat: 20 de învățături valoroase de la celebrul psiholog, Dale Carnegie!