Psiholog: 13 lucruri pe care oamenii inteligenți NU le fac niciodată, verifică-te!

Majoritatea oamenilor, în special bărbații, încearcă să fie masculini în ochii celorlalți și să aibă grijă de sănătatea lor fizică. Desigur, mușchii pot juca un rol decisiv în opinia celorlalți despre tine. Totuși, nu uitați că primele impresii pot fi înșelătoare. Și pentru ca acest lucru să nu se întâmple în cazul tău, trebuie să antrenezi nu numai mușchii, ci și mintea.

Oamenii puternici mental au obiceiuri sănătoase. Ei își gestionează emoțiile, gândurile și comportamentele în moduri care îi pregătesc pentru succesul în viață. Citește mai jos 13 lucruri de bază pe care oamenii inteligenți nu le vor face niciodată.

1. Ei nu pierd timpul simțindu-se rău pentru ei înșiși

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu se simt prost din cauza circumstanțelor sau pentru modul în care i-au tratat alții. În schimb, își asumă responsabilitatea pentru rolul lor în viață și înțeleg că viața nu este întotdeauna ușoară sau corectă.

2. Ei nu se laudă cu capacitățile lor

Oamenii deștepți nu își arată niciodată supremația lor față de alții și ăn același timp nu permit altora să o facă în raport cu ei. Niciodată nu vor spune ceva de genul „Șeful meu mă face să mă simt rău”, pentru că înțeleg că dețin controlul asupra propriilor emoții și au de ales în modul în care răspund sau acționează.

3. Ei nu se tem de schimbări

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu încearcă să evite schimbarea. În schimb, ei salută schimbările pozitive și sunt dispuși să fie flexibili. Ei înțeleg că schimbarea este inevitabilă și cred în abilitățile lor de a se adapta.

4. Ei nu irosesc energie cu lucruri pe care nu le pot controla

Nu vei auzi o persoană puternică din punct de vedere mental plângându-se din cauza bagajelor pierdute sau a ambuteiajelor din trafic. În schimb, ei se concentrează pe ceea ce pot controla în viața lor. Ei recunosc că, uneori, singurul lucru pe care îl pot controla este atitudinea lor.

5. Nu-și fac griji că trebuie să mulțumească pe toată lumea

Oamenii puternici din punct de vedere mental recunosc că nu-i pot mulțumi pe toți. Ei nu se tem să spună NU sau să vorbească atunci când este necesar. Ei se străduiesc să fie amabili și corecți, dar dacă cineva se va supăra pe ei, vor respecta opinia lor și nu vor irosi fără rost energia.

6. Nu se tem să își asume riscuri calculate

Nu-și asumă riscuri nesăbuite, dar nu se tem să își asume riscuri calculate. Oamenii puternici din punct de vedere mental petrec timp cântărind riscurile și beneficiile înainte de a lua o decizie importantă și sunt pe deplin informați cu privire la potențialele dezavantaje înainte de a acționa.

7. Nu-și regretă trecutul

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu pierd timpul cu gândul la trecut și cu dorința ca lucrurile să fie altfel. Ei își recunosc trecutul și pot spune ce au învățat din el. Cu toate acestea, ei nu retrăiesc constant experiențele rele sau nu au fantezii despre zilele de glorie. În schimb, ei trăiesc pentru prezent și planifică viitorul.

8. Nu fac aceleași greșeli la nesfârșit

Ei acceptă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșelile din trecut. Ca urmare, nu continuă să repete acele greșeli la nesfârșit. În schimb, ei merg mai departe și iau decizii mai bune în viitor.

9. Nu se supără pe succesul altora

Oamenii puternici din punct de vedere mental pot aprecia și sărbători succesul altor persoane în viață. Ei nu devin geloși și nu se simt înșelați atunci când alții îi depășesc. În schimb, ei conștientizează că succesul vine cu multă muncă și sunt dispuși să muncească din greu pentru propria lor șansă.

10. Nu renunță după primul eșec

Ei nu văd eșecul ca pe un motiv pentru a renunța. În schimb, ei folosesc eșecul ca pe o oportunitate de a crește și de a se îmbunătăți. Ei sunt dispuși să continue să încerce până când reușesc.

11. Nu se tem de singurătate

Oamenii puternici din punct de vedere mental pot tolera să fie singuri și nu se tem de tăcere. Nu se tem să fie singuri cu gândurile lor și pot folosi timpul pentru a fi productivi. Ei se bucură de propria companie și nu sunt dependenți de alții, ci pot fi fericiți și singuri.

12. Nu simt că lumea le datorează ceva

Ei nu se simt că cineva le este dator în viață. Nu s-au născut cu mentalitatea că alții vor avea grijă de ei sau că lumea trebuie să le ofere ceva. În schimb, ei caută oportunități pe baza propriilor merite.

13. Nu se așteaptă la rezultate imediate

Fie că lucrează pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a pune pe picioare o nouă afacere, oamenii puternici din punct de vedere mental nu se așteaptă la rezultate imediate. În schimb, ei își aplică abilitățile și timpul cât mai bine posibil și înțeleg că o schimbare reală necesită timp.