Poruncile unei Lady: 21 de reguli pe care o femeie cumsecade le respectă!

Femeile au o misiune pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă, și anume de a purta și a simboliza frumusețea, armonia și viața însăși. Iată ce să faci ca să-ți duci misiunea cu demnitate.

1. Nu te gândi la defecte

Dacă te gândești numai la rău, vei atrage numai lucruri rele în viața ta. Iar dacă te gândești mereu la defecte, anume ele vor ieși în evidență. Concentrează-te pe punctele tari și talentele tale, pentru că dacă vrei să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă. Frumusețea este dată de atitudine.

2. Ascultă de alții

Iubește ca să fii iubită, alină ca să fii alinată și ascultă ca să fii ascultată. De la fiecare om putem învăța câte ceva. Și nu uita că subiectul preferat al fiecărui om este propria persoană. Prin urmare, dacă vrei să fii pe placul cuiva, lasă-l să vorbească despre sine.

3. Nu-ți fie frică să te schimbi

Schimbările sunt necesare. Ele sperie, dar te pun într-o situație nouă, te obligă să gândești diferit, stimulează creativitatea, îți dau energie să te miști mai departe și cresc pofta de viață. Permite-i fricii să-ți fie busolă. Doar atunci când faci ce te sperie, evoluezi cu adevărat.

4. Subliniază-ți individualitatea

Încetează să te compari cu alții. Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu, cea din trecut. Și singura persoană pe care trebuie să o întreci ești tu, cea din prezent. În loc să te compari cu alții, concentrează-te pe lucrurile care te diferențiază de ceilalți.

5. Ai grijă la postură

Postura corectă este aproape sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine.

6. Citește

Oricât de banal ar fi acest sfat, este evident că o persoană cultă trezește mai mult interes decât o persoană incultă. Cititul întotdeauna dă bine. Acest obicei îți lărgește propriile orizonturi, îți ordonează gândurile și îți crește starea de bine.

7. Fii mereu ocupată

Oamenii fericiți sunt mereu ocupați cu ceva. Asta nu înseamnă că muncesc zi și noapte, ci că nu pierd timpul în zadar și orice ar face – o fac cu dedicație. Pentru că cei ce trăiesc sunt cei ce luptă.

8. Fii enigmatică

Toate femeile ştiu să tacă ori să ascundă. Și o femeie, cu cât e mai femeie, cu atâta posedă mai mult acest caracter și deci cu atât e mai enigmatică, ori cu atâta e toate acestea, cu cât e mai femeie – Garabet Ibrăileanu.

9. Gândește pozitiv

Ce dai, aceea primești. Dacă te gândești numai la rău, vei atrage numai lucruri rele în viața ta. Iar dacă te gândești la bine și îi tratezi pe ceilalți cu respect, vei primi aceleași lucruri din partea lor.

10. Nu judeca pe alții

Înainte de a judeca, femeile inteligente încearcă să înțeleagă de ce un om se comportă într-un fel sau altul. Încearcă să intre în pielea lui. Și chiar dacă ajung la o concluzie deloc avantajoasă, își păstrează părerea pentru sine sau se exprimă cu tact.

11. Îngrijește-ți pielea

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. De aceea, trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Nu spun să mergi la salon în fiecare zi. Mă refer la o îngrijire elementară a tenului, a părului și a unghiilor, pe care fiecare femeie care se respectă o face.

12. Zâmbește

Stilul nu e numai despre haine, accesorii și tunsori. Stilul e despre încredere de sine și atitudine. Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior. O femeie este frumoasă în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării interioare.

13. Spune lucruri frumoase despre alții!

Un cuvânt de laudă nu va face rău nimănui. Mai ales dacă e sincer și vine din toată inima. Nici măcar nu va trebui să minți pentru că fiecare om are măcar o trăsătură cu care se poate mândri. Nu ezita să-i amintești despre asta. Oamenii amabili, sinceri și deschiși sunt mai fericiți decât restul.

14. Abordează lucrurile cu umor

Oamenii care zâmbesc arată mai bine. Și se simt mai bine. Și trăiesc mai bine. Râsul prelungește viața, sănătatea și tinerețea. Iar simțul umorului și ironia la adresa propriei persoane ajută în cele mai deznădăjduite momente. Râsul este un medicament gratuit, dar eficient și cel mai bun agent de întinerire.

15. Fii bună cu alții

Suntem cu toții o mare familie umană. Niciunul dintre noi nu este mai bun sau mai rău decât alții. Fii bună, pentru că fiecare om pe care îl vei întâlni, în interior duce o bătălie grea, despre care nici măcar nu bănuiești.

16. Nu asculta de critici

Femeile inteligente sunt independente cap coadă. Lumea e plină de cinici, sceptici, răuvoitori și guri rele. Dacă e să te oprești la fiecare câine care latră în direcția ta, nu vei ajunge niciodată la destinație.

17. Nu fi invidioasă

Încetează să invidiezi. Invidia nu face decât să ne otrăvească viața, creând așteptări și scopuri pe care niciodată nu le vom putea realiza. Gândurile negative sunt ca un nor negru ce umbrește soarele. Abia atunci când vei găsi puterea de a risipi norii, vei observa cât de albastru e cerul de deasupra ta.

18. Nu bârfi

Există atât de multe lucruri interesante în viață în afară de bârfe. Obișnuința de a discuta despre viața altor persoane este toxică și nu duce la nimic bun. Dacă umilești, denigrezi și discreditezi alte persoane, mai întâi de toate te discreditezi pe tine.

19. Nu încerca să fii pe placul tuturor

Nu trebuie să te zbați ca un cocoș pentru a fi pe placul tuturor, pentru a impresiona pe alții și pentru a demonstra că meriți să fii apreciată și iubită. Concentrează-te asupra ta, asupra obiectivelor tale și încetează să-ți mai faci griji pentru ceea ce vor spune alții.

20. Fii implicată

Ochii plini de entuziasm, fața care debordează de satisfacție și pasiunea înflăcărată pentru ceea ce faci – iată semnele care îi cuceresc pe cei din jur, nu mașina, tunsoarea și hainele.

21. Trăiește clipa

Marc Levy spunea că: Ieri a trecut, mâine nu există încă, ce contează este astăzi, prezentul. Gândindu-te prea mult la trecut și la viitor, s-ar putea să ratezi prezentul. Învață să fii aici și acum. Ridică privirea din telefon și trăiește clipa. Viața s-ar putea să fie mai expresivă decât ai crezut până acum.

Citește și: Studiu: De ce femeile singure, fără copii, sunt mai fericite decât cele care au o familie?