Oamenii te iubesc atât cât le este bine lângă tine sau continui să-i ajuți

În ziua de astăzi este foarte greu de definit iubirea. Se pare că semnificația ei nu mai este atât de profundă precum o descriau romancierii în secolul XX.  Dragostea secolului XXI este mai superficială, mai materialistă, este o dragoste cu interes.

Foarte des oamenii te iubesc doar atât cât ești alături de ei, îi ajuți și se simt bine lângă tine, iar când apar primele necazuri sau neînțelegeri totul se evaporă de parcă nici n-a fost. Poate e din cauza că ei au o percepție greșită despre iubire, poate ei cred că iubirea e doar atunci când sunt fluturi în stomac și fiori pe piele? Poate ei cred că imediat ce pasiunea trece pe planul doi, o relație nu mai are viitor?

Cert este că aceste dezamăgiri, acești oameni „greșiți” cărora le-a expirat termenul de valabilitate cu noi, ne învață ceva. Ne învață că nu orice om merită un loc în viața noastră. Că nu trebuie să ne lăsăm amăgiți de dulceața primei perioade într-o relație, că adevărata iubire nu seacă orice s-ar întâmpla.

Cel ce iubește cu adevărat nu cere nimic în schimb, nu așteaptă nimic de la tine, în afară de reciprocitate. El nu poate și nu trebuie „cumpărat” ca să fie lângă tine la bine și la greu. El te ascultă pentru că îi pasă ce spui. El te înțelege pentru că vrea să te înțeleagă.

Iată numai această persoană merită o investiție mare din partea ta. Să nu te mulțumești cu mai puțin niciodată. O iubire adevărată are nevoie de investiții mari din partea amândurora.