Nu toți merită să fie iertați și ocrotiți. Acesta este criteriul după care trebuie să-i alegi

Trebuie să fie iertați și ocrotiți cei care sunt capabili să ne viziteze la spital sau la închisoare. Restul vin și pleacă, poate că sunt oameni buni și trebuie să ne purtăm frumos cu ei, însă trebuie să-i iertăm și să-i ocrotim doar pe cei care ne vor fi alături în momentele grele.

Doctorii spun că pacienții se ceartă cel mai mult cu cei care îi vizitează. Se supără pe ei că îi vizitează rar, că nu au adus ceea ce au vrut sau au cumpărat medicamentele greșite. Le este dor însă de cei care nu-i vizitează, care nu-i sună și nici măcar nu le scriu – doar motiv de ceartă apare numai cu oamenii apropiați cu adevărat.

Conflictele survin deseori între rude și tot pe ele cel mai des ne supărăm.

Alții nici nu au nevoie de tine, poate că te agrează, dar puțin probabil că vor sta lângă tine când ești bolnav, ca să-ți asculte mormăitul. Ei au viața lor și treburile lor.

Trebuie să comunici cu toți, dar să le ierți totul doar celor ce au fost alături de tine în clipe dificile. Să le ierți totul în avans.

Există un mică istorioară despre asta: un scriitor a ajuns la închisoare din cauza unor inconveniențe politice. Era vizitat doar de părinții săi bătrâni, care continuau să-l iubească necondiționat. Toate femeile pe care le schimba însă ca mănușile până atunci au uitat de el. Când a ieșit de la închisoare și-a ales soția după un singur criteriu: să-l viziteze la pușcărie, dacă va fi cazul.

Și dacă înainte scria despre frumusețe feminină, picioare lungi și piept generos, acum a început să scrie despre pieptul pe care să pui capul când îți este greu.

Iată care oameni trebuie să fie ocrotiți și iertați…

Sursa