Nu te teme de divorț: 6 lucruri din viață de care nu ar trebui să-ți fie rușine!

Societatea noastră trăiește după niște reguli simple. Oamenii sunt în căutarea stabilității și tind să mențină această stabilitate cu orice preț. De aceea, una dintre regulile nescrise în orice societate este: fii ca noi. Respectă regulile majorității. Altfel te vei face de râs.

Păi bine, societatea secolului XXI nu mai este așa. Astăzi nu mai trebuie să fii perfect și să joci după regulile altora. Astăzi nu mai trebuie să-ți fie rușine. Iată 6 lucruri pentru care înainte oamenilor le era rușine, dar astăzi sunt ceva obișnuit.

1. Divorțul

Cu toate că numărul divorţurilor a început să întreacă numărul căsătoriilor, sentimentul rușinii și al eșecului legat de acest fenomen nu a dispărut nicăieri. Sondajele arată că aproape 50% dintre femeile care au divorțat se simt judecate de cei din jur din cauza mariajului eșuat. În zadar, divorțul nu este nimic altceva decât un semn al maturității emoționale, al curajului, al independenței și stimei. În primul rând, al stimei față de sine.

2. Infidelitatea

Un alt eșec simțitor atât pentru femei, cât și pentru bărbați, este infidelitatea partenerului lor. Nimănui nu-i place să fie înșelat. Această situație dezvoltă complexe, frustrări și anxietate. În zadar, pentru că atunci când vorbim de adulter, întotdeauna există un singur vinovat. Și în afară de asta, infidelitatea nu e un motiv pentru complexe. De multe ori sunt înșelate chiar și cele mai frumoase, încrezătoare și grațioase femei.

3. Schimbarea locului de muncă

În perioada comunistă, schimbarea locului de muncă, statul degeaba și experimentarea cu slujbele era un lucru ieșit din comun. A lucra 40 de ani într-un singur loc și a te pensiona era normal. De aceea, generația matură reacționează negativ atunci când ăștia mai mici își schimbă locul de muncă sau se odihnesc prea mult. Din fericire, acum piața a devenit mai mobilă, iar oamenii tind tot mai mult la confortul lor mental și emoțional.

4. Kilogramele în plus

Dacă acum un deceniu, era la modă să fii slabă, astăzi e la modă să te accepți așa cum ești. Nu mai rămâne loc pentru etichete. Fiecare femeie este liberă să arate așa cum vrea ea. Femeile vor să se simtă confortabil, vor să fie apreciate pentru individualitatea lor și vor să fie frumoase. Și nu uita că excesul de greutate apare de multe ori după sarcină, stres, boală sau pur și simplu o dată cu vârsta. Nu e nimic rușinos aici.

5. Stilul “domestic” de viață

În ultimul timp, oamenii au luat-o razna în goana după pile, aptitudini sociale, soft skills și alte minunății. În afară de asta, rețelele de socializare impun un anumit stil de viață: strălucitor, bogat în impresii și noi cunoștințe. În aceste condiții, să fii fată de casă sau băiat de casă în timpul liber a devenit un lucru rușinos. În zadar, să-ți păstrezi calmul și confortul emoțional în lumea modernă e mai important decât să dai bine printre oamenii “moderni.”

6. Dragostea de sine

Multe femei au obiceiul de a pune interesele copiilor (deja adulți), interesele soțului și interesele părinților mai sus decât interesele proprii. Învață să spui “NU” de fiecare dată când cineva atentează la confortul tău emoțional. Încetează să renunți la nevoile tale în interesul altora. Ai grijă de tine, umple-ți rezervoarele și apoi, dacă vrei și cât simți tu, oferă-le și altora din împlinirea ta. Nu e nimic de blamat aici!