Nu spăla podeaua cu haine vechi! 9 credințe populare care aduc prosperitatea în casă!

Intrând în lumea vechilor superstiții și credințe populare, descoperim o lume paralelă la tot ce înseamnă cotidian și contemporan. Dar această lume are farmecul ei. La urma urmei, superstițiile nu au apărut pe loc drept, nu-i așa? Ca să fii sigură că în viața ta rămâne loc numai pentru armonie, am adunat pentru tine 9 credințe populare legate de obiceiul de a face curat.

Credințe populare legate de curățenie

#1. Mătura trebuie să fie curată și să stea într-un colț curat. Ea are o încărcătură simbolică puternică și răspunde de prosperitatea în casă. Măturând gunoiul, mături și relele. Iar dacă lași mătura plină de murdărie în colțul casei, relele se adună și mai adânc în sufletul tău.

#2. De asemenea, strămoșii noștri nu încredințau cumpărarea unei mături altei persoane. Pentru că odată cu mătura, în casă pătrunde și energia omului care a cumpărat-o. Ei își făceau mături singuri, nu atât din lipsă de bani, cât din considerente spirituale.

#3. În ceea ce privește curățenia, ar fi bine să-ți faci un program pentru că sunt zile când e bine să faci curat și sunt zile când e mai bine să renunți. Lunea, vinerea și duminica sunt tabu. În aceste zile riști să-ți mături bunăstarea din casă. De altfel, așternuturile pot fi schimbate în orice zi, cu excepția zilei de vineri și duminică.

#5. Strămoșii noștri credeau că pentru a atrage bogăția și prosperitatea în casă trebuie să ștergi praful cu o cârpă de culoare roșie, care e un adevărat magnet pentru bani.

#6. De asemenea, există o convingere conform căreia cârpele confecționate din haine vechi sau hainele altor persoane aduc sărăcia, tristețea și nenorocirea în casă.

#7. Dar cum rămâne cu gunoiul? Nu arunca gunoiul după asfințit. Altfel vei da de belea. Dacă nu ai reușit să arunci gunoiul până la apus, aruncă-l mâine dimineață. De altfel, regula nu se referă doar la gunoi. Încetează să faci curat după asfințit. E timpul să te odihnești alături de cei dragi.

#8. Hainele se spală miercurea și se pun la uscat în timpul zilei. Nici într-un caz seara! Este o explicație logică la mijloc. De altfel, strămoșii noștri credeau că hainele nu trebuie lăsate afară peste noapte, în caz de lună plină. Lumina lunii încarcă hainele cu energie negativă și duce la dezechilibru emoțional.

#9. Nu spăla podeaua cu haine vechi, dacă nu vrei să atragi nenorociri în casă și conflicte în sânul familiei.

Citește și: Ritualuri pentru bani și prosperitate: O bătrână de 86 de ani mi-a dezvăluit secretul bunăstării sale!