Nu renunța la fericire: 10 citate puternice de la Lev Landau, fizicianul care a descifrat fericirea!

Lev Landau este unul dintre cei mai renumiți fizicieni din Uniunea Sovietică, laureat al Premiului Nobel, fondator al școlii de fizică teoretică și creator al formulei fericirii. Landau considera că fericirea are trei componente: munca, dragostea și comunicarea.

El spunea că dacă încetăm să muncim, ne vom transforma în maimuțe. Că un soț nu poate fi fericit, dacă nu știe să-și facă fericită soția. Și că prietenii sunt cea mai mare binecuvântare de pe Pământ. Iată câteva citate alese ale lui Lev Landau, despre viață și despre cum poți deveni fericit.

#1. Mai bine să te prefaci fericit, decât sincer să crezi că ești nefericit.

#2. E obligația morală a fiecărui om să aspire la fericire. Fericirea e un scop la care nu trebuie să renunți niciodată.

#3. Un om amărât e un om pierdut. Mâhnirea este ca o mlaștină care te trage la fund dacă nu te apuci de un capăt de speranță.

#4. Oamenii ignoră problemele în loc să le rezolve. Dar dacă ignori puiul de balaur de sub patul tău, el va continua să crească. Și mâine-poimâine te va lua pe sus. Învață să analizezi și să depășești problemele imediat cum le identifici. Și nu vei fi niciodată nefericit.

#5. Nu sunt gata să mă împac cu rolul de victimă. În acest weekend am complet alte planuri.

#6. Oamenii nu vor să înțeleagă că fericirea e în interiorul lor. Nu vor cu încăpățânare. Ei caută fericirea în exterior și nu le trece prin cap că fericirea nu se caută, ci se simte. Dacă te gonești după ea, nu o vei ajunge niciodată. Iar dacă ești destul de inteligent, fericirea îți va bate la ușă.

#7. Dacă faci totul cu pasiune, viața devine mai simplă. Iar pentru a face ceva cu pasiune, e suficient să decizi să o faci cu pasiune.

#8. Nu există un păcat mai mare decât să te plictisești. Trăim într-o lume într-atât de frumoasă și într-atât de diferită, încât plictiseala poate fi numită păcat capital.

#9. Toată lumea are capacitatea pentru o viaţă fericită. Toate discuţiile despre cât de grele sunt vremurile în care trăim, sunt doar un mod inteligent de a justifica frica şi lenea.

#10. Trăim o singură dată. Și nu ni s-a dat atât de mult. Fiecare secundă e prețioasă. Fiecare secundă trebuie trăită din plin.

Citește și: Oriunde te îndrepţi, fă-o din toată inima: 9 lecții de viață de la maestrul gândirii chineze, Confucius!