Nu renunța la visul tău: 8 sfaturi care ajută atunci când vrei să te dai bătut!

Viața este o succesiune de urcușuri și coborâșuri. Pentru a trăi din plin avem nevoie de ambele în egală măsură. Important e să știi unde exact vrei să ajungi și să nu te oprești, indiferent de obstacolele care îți vor ieși în cale. Doar cei care rămân devotați propriilor principii, idei și valori, și nu caută ocolișuri – își ating țelul propus.

Iar dacă simți că ești departe de țel, nu înseamnă că trebuie să cobori ștacheta pentru a obține măcar ceva. Cel mai probabil, ai luat-o pe o cale greșită și e timpul să-ți corectezi un pic traseul, nu și destinația. Iată 8 sfaturi care te vor ajuta să-ți revii de fiecare dată când vrei să te dai bătut.

1. Uite la cât de departe ai ajuns, nu la cât de mult mai ai de mers.

2. Nu uita că ai trecut prin greutăți și înainte, și dacă le-ai depășit în trecut, cu siguranță le vei depăși și în viitor.

3. Nu contează cât de încet mergi, atâta vreme cât nu te opreşti. Continuând să mergi, în cele din urmă vei ajunge la destinația dorită.

4. Toți fac greșeli. Greșelile sunt un semn că mergi înainte. Nu greșesc doar cei ce nu fac nimic nou. Sărbătorește-ți greșelile, fiindcă din nimic nu înveți mai bine decât din propriile greșeli.

5. Dacă devine evident că țelul nu pot fi atins, corectează-ți strategia, nu scopul. Problema pe care o au oamenii nu e că țintesc prea sus și eșuează, ci că țintesc prea jos ca să reușească.

6. Sărbătorește-ți victoriile, savurează fiecare succes, oricât de mic ar fi. Firește că trebuie să tinzi pentru un rezultat mai bun, dar acceptă greșelile cu smerenie.

7. Da, viața poate fi nedreaptă uneori, dar e în puterea noastră să restabilim echilibrul lucrurilor.

8. Succesul înseamnă să obții ceea ce dorești. Fericirea înseamnă să te bucuri de ceea ce obții.

Citește și: Fii mereu ocupat: 20 de învățături valoroase de la celebrul psiholog, Dale Carnegie!