Meditație despre iubire și putere: Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că nu pot fi controlați!

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că nu pot fi controlați. Nu pot fi manipulați, șantajați și blamați. Pentru că ascultă de glasul interior. Pentru că își știu adevărata valoare. Pentru că sufletul lor e ancorat la un sistem de valori. Un sistem de valori care a prins rădăcini și nu poate fi dezavuat oricât de mult cei răi și-ar dori acest lucru.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că rădăcinile din sufletul lor nu pot fi smulse sau distruse. Pentru că au principii de fier. Pentru că demnitatea, moralitatea și încrederea de sine nu sunt doar niște cuvinte frumoase. Pentru că într-o lume plină de lași și corupți, un om sincer și vertical este imprevizibil.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că ies învingători chiar și atunci când pierd. Pentru că au puterea să surâdă când norocul nu e de partea lor. Pentru că știu să transforme rănile în înțelepciune și să se bucure de viață, păstrând frumusețea și tandrețea în sufletele lor.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că nu se tem de durere. Pentru că au supraviețuit războiului din sufletul lor. Pentru că nu stau în calea altora și nu fac negoț cu fericirea.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că nu cerșesc iubirea. Iar dacă Dumnezeu le-o oferă, ei o acceptă ca pe un mare dar și nu o vor trăda niciodată.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că trăiesc cinstit. Pentru că își ascultă conștiința. Pentru că nu îi învață pe alții cum să trăiască și nu trâmbițează despre fericirea lor.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că ei sunt cei ce poartă steagul și nu-l mută pe umerii altora. Pentru că își asumă responsabilitatea pentru viața lor și nu-și bat joc de interesele altora.

Cei puternici nu sunt iubiți, pentru că pot să plece. Iar dacă pleacă, o fac odată pentru totdeauna.

Citește și: Sir Anthony Hopkins: Mă adresez tuturor celor disperați, rătăciți și nefericiți…