Meditație despre fericire: Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, ei au drumul lor…

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că nu poți să-i scoți din sărite și nici măcar să-i iei peste picior. Ei își cunosc adevărata valoare, sunt liberi și independenți, trăiesc în armonie cu ei înșiși și nu țin seama de prejudecăți. Nimic nu le poate zdruncina calmul interior.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că nu cer de la alții să trăiască la fel. Ei nu au treabă cu homosexualii, feministele, ateiștii și alți “dușmani ai națiunii”. Ei își văd de viața lor, nu judecă pe nimeni și nu îi învață pe alții cum să trăiască. Pentru că fiecare e liber să trăiască cum vrea.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că nu se așteaptă niciodată la nimic. Ei nu așteaptă mană cerească și își clocesc fericirea de sine stătător. Ei nu caută vinovați și își făuresc singuri destinul.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că sunt înconjurați de oameni la fel de fericiți ca ei. Femeile fericite nu au nevoie de prietene urâte pentru a părea mai frumoase. Bărbații fericiți nu au nevoie de prieteni prostuți ca să îi ia peste picior. Ei se înconjoară cu oameni frumoși, deștepți și luminoși. Cine altcineva mai are nevoie de ei?

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că nu joacă după regulile stabilite de restul. Lor nu le pasă că e timpul să te căsătorești la 27 de ani, că e timpul să faci un copil sau să-ți găsești un job bine văzut în societate. Ei se căsătoresc (sau nu) la momentul potrivit. Fac copii doar dacă vor cu adevărat acest lucru și își caută o meserie de suflet, nu ceva bine văzut în societate.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că se mulțumesc cu ce au. Pentru că, din fericire, nu au devenit vedete de cinema, nu au scris operete, nu au marcat în poarta Franței și nu au străzi numite în cinstea lor. În schimb, pot să meargă la teatru, pot să cânte în duș și pot să iasă la fotbal cu prietenii. Ce poate fi mai interesant (pentru ei) și mai plicticos (pentru alții) decât atât?

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că nu văd dușmani în alții. Pe Pământ trăiesc 8 miliarde de oameni. E egoist să crezi că toți îți sunt dușmani și e și mai egoist să crezi că toți ar trebui să te iubească.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că au încredere în ei înșiși și în valoarea lor. Pe ei nu îi interesează că vecinul are o casă mai mare, colegul de facultate a devenit milionar, iar fosta iubită a devenit vedetă pe Instagram. Ei sunt conștienți de viața lor, de drumul lor, de valoarea lor, și cel mai important, de fericirea lor.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că sunt simpli în tot ceea ce fac și nu fac din viața lor o tragedie. Ei se confruntă cu aceleași probleme cu care se confruntă oricare alt om. Dar în loc să se plângă, oamenii fericiți le depășesc.

Oamenii fericiți nu interesează pe nimeni, pentru că sunt sinceri cu ei înșiși. Își știu neajunsurile, își știu slăbiciunile, își știu păcatele. Nu încearcă să le ascundă și nu se transformă în martiri. Oamenii fericiți nu sunt interesați de viața altora. Ei sunt interesați de viața lor.

Citește și: Bunătatea nu aduce fericirea: Nu vei fi fericit până nu vei înțelege aceste 3 lucruri!