Ascultă și repetă: 15 trucuri psihologice care te vor ajuta să influențezi oamenii!

Toată lumea întâmpină dificultăți în comunicare. Dar dacă înveți câteva trucuri simple, va deveni mult mai ușor să eviți conflictele, să-ți faci cunoștințe noi și să câștigi simpatia celor care te înconjoară. Iată câteva tehnici simple, care îți vor fi de mare ajutor în viitor.

Trucuri psihologice de manipulare

1. Chiar și cele mai apropiate persoane ezită uneori să ne spună adevărul sau ascund ceea ce este în sufletul lor. Dacă acest lucru este important pentru tine – pune o întrebare și privește cealaltă persoană în ochi. După câteva secunde, interlocutorul tău nu va suporta tensiunea, va încerca să dezamorseze situația și va spune adevărul pe șleau.

2. Dacă stai într-o sală plină cu oameni și ai senzația că cineva te urmărește, dar nu poți să-ți dai seama cine – cască. Căscatul este teribil de molipsitor. Cine va căsca după tine, acela te urmărea cu privirea.

3. Dacă mergi în ospeție și observi că unul dintre invitați nu te place, așează-te lângă el. E ușor să-ți manifești antipatia când un om stă chiar în fața ta. În schimb, e mult mai complicat atunci când stă alături de tine. Apar o mulțime de probleme. În primul rând, trebuie să te întorci tot timpul. În al doilea rând, nu este sigur. În al treilea rând, între cei care stau unul lângă altul se dezvoltă relații mai strânse. În acest fel, vei aplana un potențial conflict.

4. Dacă vrei ca oamenii să-ți susțină ideea, dă din cap în semn de aprobare în timpul discursului. În acest fel, discursul va suna mai convingător.

5. Deseori cel mai bun mod de a atrage pe cineva este să nu-i acorzi atenție. Remarque spunea că doar cel ce nu vrea să rețină nimic, deține totul.

6. Pe stradă oamenii se mișcă haotic, ferindu-se unii de alții. E demonstrat că dacă mergi drept înainte, cu privirea ațintită acolo unde te îndrepți, oamenii te vor ocoli. De obicei, oamenii deduc după față intențiile celor care se îndreaptă spre ei și se mișcă într-o direcție sau alta. Dacă privești drept înainte și nu la fețele oamenilor, nu te vei bloca niciodată.

7. Când vorbești cu o persoană și vrei să faci o impresie bună, încearcă să observi cuvintele pe care acea persoană le folosește mai des. Ori de câte ori le spune, oferă o întărire pozitivă. Zâmbește, încuviințează, aprobă. Interlocutorul va observa că este încurajat și va începe să repete și mai des acele cuvinte. Asta înseamnă că l-ai făcut să se simtă interesant.

8. Ascultă și repetă. Un fel de drag-and-drop în psihologie. Dacă vrei să impresionezi o persoană, ascult-o atent și parafrazează ceea ce spune. Dar ai grijă să nu te dai de gol.

9. Dacă este prima dată când strângi mâna cuiva, încearcă să-ți încălzești mâinile înainte de salut. La nivel de subconștient, mâinile calde sunt asociate cu persoanele sigure și cordiale.

10. Contactul vizual dezamorsează tensiunea și crește încrederea dintre două persoane. Dacă te simți incomod când privești în ochi o altă persoană, studiază-i culoarea ochilor. Stinghereala va dispărea și contactul vizual va arăta natural.

11. Când o companie de oameni izbucnește în râs, fiecare se uită involuntar la persoana pe care o place cel mai mult.

12. Dacă te gândești că cineva nu te place, cere-i o mică favoare. De exemplu, să-ți împrumute un pix. În acest fel, relația voastră va deveni un pic mai strânsă, iar interlocutorul va înțelege la nivel de subconștient că ești o persoană cu care poate avea de a face.

13. Subiectul preferat al fiecărui om este propria persoană. Prin urmare, dacă vrei să fii pe placul cuiva, lasă-l să vorbească despre sine.

14. Chiar dacă ești furios, nu striga. Țipetele stimulează reacția de apărare și interlocutorul va începe să strige și el. Cu cât mai tare strigi, cu atât te îndrepți mai departe de rezolvarea unui conflict. Nu striga nici atunci când cineva strigă la tine. Dacă răspunzi liniștit și politicos, furia se va potoli rapid. Cel care s-a înfuriat se va simți vinovat și cel mai probabil va fi primul care își va cere iertare.

15. Dacă vrei ca argumentele tale să sune mai convingător, menționează că așa spunea tatăl tău. În mod surprinzător, majoritatea oamenilor tind să aibă mai multă încredere în autoritatea figurii paterne.

Citește și: 15 învățături de la Natalia Bekhtereva, femeia care și-a dedicat întreaga viață studierii creierului uman!