Mai bine ocupat decât îngrijorat: 10 învățături valoroase de la Elon Musk!

Indiferent ce crezi despre Elon Musk și ideile lui, un lucru e cert, omul știe ce face. Știe să-și stabilească obiectivele și apoi să le atingă. Știe să-i inspire pe cei din jur și să-i motiveze în direcția corectă. Știe să ducă lucrurile până la capăt. Elon Musk este un exemplu de determinare și atitudine. Iar dacă vrei să fii ca el, ține cont de aceste 10 sfaturi formulate de celebrul miliardar.

1. Oamenii lucrează mai bine când ştiu UNDE vor să ajungă şi DE CE. De asemenea, e important ca oamenii să fie ocupați şi să le placă ceea ce fac. Când ești ocupat, nu ai timp să fii îngrijorat.

2. Viaţa este prea scurtă pentru ranchiună pe termen lung.

3. Răbdarea este o virtute, de aceea încerc să învăţ să am răbdare. Dar trebuie să recunoaștem – răbdarea e o lecţie grea.

4. Atunci când ceva contează cu adevărat, trebuie să faci acel lucru chiar dacă nu ai sorţi de izbândă. Nu eram sigur nici în Tesla, nici în SpaceX, dar simțeam că e important să o fac.

5. Nu-i grav dacă greșești. Dar e important să greșești de fiecare dată în mod diferit.

6. Dorința puternică de a învăța asigură 50% din succes. Restul e muncă. Când eram tânăr munceam câte 100-110 ore pe săptămână.

7. Persistența este foarte importantă. Nu trebuie să renunți decât dacă ești forțat să renunți.

8. Dacă vrei să obții succes, primul pas constă în a stabili că succesul este posibil. În acel moment succesul se transformă din vis în posibilitate.

9. În lume există doar trei tipuri de oameni: cei care nu își pun întrebări; cei care își pun întrebări; și cei care își pun întrebări și acționează. Trebuie cu orice preț să te eliberezi din prima categorie.

10. Când nu ești hotărât, imaginează-ți cel mai grav scenariu care se poate întâmpla. Împacă-te cu el și acționează.