Legea magicului „Nu”: 15 legi ale vieții, în care posibil că nu crezi, dar ele funcționează

Psihologii au formulat legile vieții care ne ajută să devenim mai înțelepți. Nu ești obligat să crezi în ele, dar ele chiar funcționează.

Legea restabilirii

Fiecare dintre noi are nevoie să se restabilească periodic. Dacă ești obosit la sfârșit de zi, dar mai ai încă multe de făcut, nu te acuza de ineficiență. Trebuie să-ți oferi momente de odihnă, în special creierului, ai nevoie de restabilire. Vei avea o productivitate mai mare, dacă înainte de a realiza ceva, te vei odihni.

Legea bunătății false

Atunci când îi ajutăm pe alții, noi credem că facem un lucru bun pentru ei. De fapt, noi înrăutățim situația. Fiecare om trebuie să-și rezolve problemele de unul singur, fără ajutor din afară.

Legea detaliilor reprezentative

Omul se manifestă prin lucruri neînsemnate. Observă cum se comportă el zilnic, detaliile mici sunt mult mai reprezentative.

Legea embrionilor

Există embrioni și de alt gen, cum ar fi cei care iau naștere nu din lucruri vii. De exemplu, o farfurie murdară, lăsată în chiuvetă, va da naștere unei grămezi de vase nespălate, iar o haină lăsată la întâmplare va da naștere la multe alte lucruri aruncate.

Mai bine mai puțin, decât prea mult

Este valabil în orice situație. Mai bine să nu te saturi, decât să mănânci în exces, mai bine să dormi insuficient, decât să dormi prea mult. Mai bine oaspeții să plece mai devreme, decât mai târziu ș.a.m.d.

Legea unirii eforturilor

Există o pildă despre mătură. Tatăl i-a propus fiului său să rupă un fir de mătură, lucru pe care acesta l-a făcut cu mare ușurință. După care, i-a zis să încerce să rupă mătura întreagă și acesta, bineînțeles, că n-a reușit. Atunci când se unesc eforturile, lucrurile dificile devin realizabile.

Legea magicului „Nu”

Foarte multe probleme pot fi rezolvate, dacă omul știe să spună când trebuie „nu”. Nu fă ceea ce nu vrei să faci și ceea ce îți poate dăuna.

Legea inexistenței condițiilor ideale

Nu există niciun fel de circumstanțe perfecte, nu le aștepta. Nu te mai gândi cum, atunci când totul va fi mai bine, vei răsturna munți. Rezolvă problemele când apar și nu le amâna.

Legea compensării

Omul nu poate avea o viață ideală. Dacă a reușit pe un segment, ar putea să reușescă mai puțin pe altul. Exemplul carierei și familiei este cel mai bun.

Legea influenței

Într-un anumit anturaj, o persoană poate fi de succes, în altul poate deveni un nimeni. Noi ne transformăm în cei care ne înconjoară.

Legea reacției bipolare la talent

Dacă o persoană este talentată, vor exista neapărat oameni care o vor adora și vor exista oameni care o vor urî.

Legea oamenilor străini

Din viața noastră pleacă anume acei oameni care nu sunt „ai noștri”. Mai devreme sau mai târziu tot ce nu-ți aparține va pleca din viața ta.

Legea memoriei comune

Pe oameni îi unește memoria despre evenimente comune, așa apare atașamentul.  De aceea, trebuie să ajungi în memorie cu bine, pentru ca și atașamentul să fie bun.

Legea pierderii inevitabile

Cu toții greșim, eșuăm, luăm decizii eronate. Nimeni nu este asigurat în acest sens, eșecurile sunt inevitabile.

Legea faptelor corecte

Dacă omul procedează corect, treburile sale vor merge tot mai bine și mai bine.