Îți va fi rușine: 10 schimbări importante care vor fi în viața ta, după ce vei conștientiza anumite lucruri

Schimbările în viață le aduc nu acțiunile, ci conștientizarea lor. Uite 10 consecințe care vor surveni în viața ta, după ce vei conștientiza anumite lucruri.

1. O să ai mai puțini prieteni

O să observi că discuțiile obișnuite cu prietenii nu mai sunt aceleași de altă dată. Parcă nimic ieșit din comun, dar n-o să mai fii interesat. De ce? Pentru că n-o să mai poți vorbi despre faptul că totul e rău și toți în jur sunt răi, că munca nu te inspiră, că afacerea nu merge, că soțul e dezamăgit, că soția e vinovată… O să încetezi să mai joci acest joc, iar prietenii o să te considere persoana care a stricat jocul.

2. O să-ți fie greu să muncești la serviciul pe care-l urăști și să faci ceva fără sens

În acest caz, fie te vei implica maximal în activitatea curentă, fie o vei schimba cardinal. Dacă la locul de muncă te ține doar necesitatea, frica, obiceiul sau automatismul, acest lucru va ieși imediat la suprafață și va trebui ceva să întreprinzi.

3. Relația ta ar putea să se destrame

De ce? Pentru că majoritatea relațiilor nu constituie o uniune dintre doi oameni egali, ci un amalgam de interacțiuni și compensări. Simțind că te pierde, partenerul ar putea încerca să depună eforturi pentru a te întoarce, însă la toate reproșurile tu vei reacționa cu uimire și nedumerire, de parcă un extraterestru ar încerca să intre în contact cu tine.

4. Vei simți singurătatea

Și asta pentru că se vor dezmembra toate relațiile false și inutile, care s-au construit pe insuficiență, pustietate, consum și egoism. Această singurătate nouă, inexplicabilă, inițial te poate speria, însă treptat ea se va umple cu ceea ce ai viu și adevărat.

5. N-o să te mai poți minți nici pe tine, nici pe alții

Aproape ca Pinochio vei simți nedreptatea în cuvinte, gânduri și acțiuni. Va fi oribil, pentru că, de fiecare dată când vei spune un neadevăr, vei simți în interior gândurile tale adevărate și te va mustra conștiința. Asta nu va trece niciodată.

6. Vei descoperi că oamenii din jur suferă foarte mult

Cel mai interesant, că ei nu suferă din cauza sorților grele, din contra, viețile lor sunt bune. Ei suferă din cauza iluziilor că ceva e în neregulă cu viața lor. Și dacă anterior erai prea ocupat cu trăirea propriilor suferințe, vei începe să suferi pentru cei din jur, pentru că propriile suferințe nu le vei mai avea. De aceea, îți va rămâne un singur lucru de făcut, să-i ajuți cu ce poți.

7. O să-ți fie rușine

Pentru cuvintele, acțiunile din trecut…. O să fii nevoit să privești adevărul în față și să recunoști că sursa problemelor tale ești chiar tu. Imediat ce vei conștientiza asta, rușinea va pleca și în locul ei va veni liniștea interioară.

8. O să vorbești mai puțin

N-o să mai spui ceea ce spuneai din frică, invidie, egoism și ură. N-o să mai critici în rețelele sociale, pentru că n-o să mai fie important și necesar pentru tine. În general, n-o să mai scrii nimic, pentru că o să crezi o aberație ce ai scris până aum. Și vei înțelege că tăcerea chiar este de aur.

9. Tabloul lumii se va dărâma

O să înțelegi că nu există doar propria părere corectă și altele greșite, dar că există o multitudine infinită de opțiuni și posibilități, iar toate limitele nu sunt decât niște iluzii inventate de noi.

10. Va trebui să preiei responsabilitatea

Vei înțelege că nu ai ce să aștepți de la nimeni, nimeni nimic nu-ți datorează. Tot ce ai nu depinde de factorii externi, de șeful incompetent, de partenerul neînțelegător sau de cursul bitcoinului, ci de tine. Trăiești anume viața pe care o meriți și nu vei avea nimic altceva până n-o să preiei responsabilitatea pentru ea.