Învățăturile bunicii: 10 Lecții de viață care m-au marcat și inspirat!

Pot spune cu sinceritate că o mare parte din ceea ce am devenit astăzi, îi datorez bunicii mele și înțelepciunii pe care mi-a transmis-o când eram copil.

Aș vrea să împărtășesc câteva dintre lecțiile de viață care m-au inspirat!

Inspiră viitorul, expiră trecutul! 

Nu contează unde ești și prin ce ești nevoit să treci, crede întotdeauna că există o lumină la capătul tunelului. Niciodată nu aștepta, nu presupune și nu cere. Pur și simplu fă ceea ce poți face, iar restul lasă să fie așa cum este. Pentru că de îndată ce vei face ceea ce poți, ceea ce trebuia să se întâmple se va întâmpla sau vei vedea următorul pas care trebuie făcut.

Viața poate fi mult mai simplă. 

Doar concentrează-te pe un singur lucru. Nu trebuie să faci totul dintr-o dată și nu trebuie să faci totul acum. Respiră, trăiește și fă ceea ce se află chiar în fața ta. Ceea ce oferi în viață, aceea îți va fi returnat în timp.

Lasă-i pe alții să te accepte așa cum ești sau să nu te accepte deloc.

Spune adevărul, chiar dacă îți tremură vocea. Fiind tu însuți, vei aduce frumusețe acolo unde aceasta lipsea. Mergi pe propria cale cu încredere și nu te aștepta ca alții să-ți înțeleagă călătoria, mai ales dacă ei nu știu încotro mergi.

Nu mai ești acel om care ai fost înainte și asta e normal.

Ai trecut prin multe ascensiuni și coborâșuri pentru a deveni cine ești acum. De-a lungul anilor, s-au întâmplat multe lucruri care ți-au schimbat viziunile, ai învățat lecții care te-au făcut să crești și să devii mai puternic. Timpul trece și nimeni nu rămâne neschimbat. Spune: „Desigur, m-am schimbat. Așa se întâmplă mereu în viață. Dar sunt în continuare același om, doar mai puternic decât eram înainte.”

Nu tinde să fii bogat, tinde să fii fericit.

Și atunci când vei îmbătrâni, vei vedea valoarea lucrurilor, nu prețul lor. La final, vei înțelege că cele mai bune zile au fost cele în care ai zâmbit fără niciun motiv. Apreciază momentele și fii recunoscător pentru ele, fără să cauți ceva mai mult. Aceasta este esența adevăratei fericiri.

Tot ce ți se întâmplă te ajută să crești, chiar dacă e greu să-ți dai seama de asta.

Circumstanțele te vor conduce, te vor corecta și te vor perfecționa în timp. Orice faci, continuă să ai speranță. Fiecare sfoară puternică este formată din mii de fire mici și sensibile.

Fii determinat și pozitiv! 

Înțelege că cea mai mare parte a suferinței și eșecului tău nu se datorează circumstanțelor, ci atitudinii tale față de ele. Zâmbește celor care te invidiază și încearcă să-ți facă rău. Arată-le că nu îți vor putea lua ceea ce le lipsește atât de mult în viață.

Oferă-le atenție celor pe care îi iubești.

Uneori, persoana dragă îți poate spune: „Sunt bine”. Însă, e nevoie să o privești cu atenție, să o îmbrățișezi și să îi spui: „Știu că nu ești bine.” Nu fi supărat pe oamenii care își amintesc de tine doar când au nevoie de ajutor. Simte bucurie că pentru alți oameni ești ca un far de lumină, spre care se îndreaptă atunci când întunericul îi înconjoară.

Uneori trebuie să lași un om să plece, ca să poată crește. 

Pentru că principalul lucru din viața lui nu este ceea ce faci pentru el, ci ceea ce l-ai învățat să facă pentru sine ca să aibă succes.

Mai bine să te uiți în trecut și să spui: „Nu-mi vine să cred că am făcut asta!” decât: „Îmi pare rău că nu am făcut asta!”

Într-un final, oamenii te vor judeca pentru ceea ce faci în orice caz. De aceea nu trebuie să trăiești, încercând să impresionezi pe alții. Trăiește așa, încât să fii impresionat tu. Iubește-te într-atât, încât să nu îți cobori standardul pentru nimeni.