În zadar cei din jur îți vor răul, dacă Cel de Sus îți vrea binele

„Atenție! Pe afară circulă o boală urâtă numită răutate. Ea e cauzată de un virus numit invidie!” (Autor necunoscut)

Atunci când îți merge bine, invidioșii prind la putere. Zâmbetul tău le provoacă dezgust, norocul tău îi roade pe dinăuntru, iar plăcerea ta de a trăi viața îi face să-și smulgă părul din cap. Adesea, răutatea se naște din invidie și în loc să se concetreceze pe ceea ce trebuie să schimbe la ei ca să le fie bine, ei încearcă să arunce cu noroi în tine.

Ai grijă, pentru că o vor face cu o mască binevoitoare pe față. O să te mângâie pe creștet și o să-ți înfigă un cuțit în spate.

Oamenii invidioși și răi au un fel de alergie la fericirea celor din jur. Ei nu suportă ca cineva să râdă cu poftă, să zâmbească într-o zi mohorâtă sau să glumească atunci când ceva nu a mers bine.

Ei te vor ataca pe nedrept și vor face tot posibilul să stângă lumina din interiorul tău, pentru că îi orbește.

Acești oameni cred că ești norocos, că ți s-a dat totul pe degeaba, că nu știi ce înseamnă viață, că nu ești serios. Ei se vor amăgi cu asta, nevăzând că de fapt ei înșiși cu răutatea lor își fac viața urâtă și nefericită. Ei vor încerca să te determine să te simți vinovat pentru nefericirea lor.

Tu însă nu ceda în niciun caz. Fii ceea ce ești, trăiește-ți viața așa cum știi, nu asculta ce spun alții despre tine. Orice critică și umilință în adresa ta vine din problemele în care au rămas blocați ei.

Fii încrezător și nu uita că în zadar cei din jur îți vor răul, dacă Cel de Sus îți vrea binele. Dumnezeu te va susține în toate pornirile tale binevoitoare și curate. El te va ajuta să te ridici când ai căzut, el îți va șterge lacrimile când ai pierdut și îți va da puteri să mergi mai departe. Important să nu privești în jur, ci doar înainte.