În sfârșit am înțeles care e rețeta unei relații sănătoase. Un singur lucru îl greșim cu toții

Toată lumea se întreabă, de ce e atât de greu să menții vie flacăra iubirii într-o relație, dar nimeni nu se încumetă să se oprească pentru o secundă și să se gândească la asta.

Vrei să știi de ce majoritatea relațiilor nu au un final fericit?

Ne așteptăm ca partenerii noștri să ne facă fericiți.

Da, așa e.

Ne simțim mizerabili, nesiguri și singuri. Suntem nemulțumiți de viața noastră și intrăm în relații gândindu-ne că, fiind cu o altă persoană, aceasta va adăuga o valoare reală vieții noastre. Ne mințim pe noi înșine când credem că, fiind iubiți de cineva ne va aduce fericirea de care avem nevoie cu atât de multă disperare.

Și undeva, adânc în noi, ne dăm seama de un simplu adevăr.

Fericirea provine din Sine şi poate fi găsită numai în Sine.

Poți avea cel mai iubitor și uimitor partener, dar dacă nu ești fericit, în primul rând, cu tine însuți, nu vei fi niciodată fericit cu persoana iubită.

Așa și este.

Nu este vina partenerului că te urăști pe tine însuți. Nu este vina lui că nu ești mulțumit de viața ta. Nu este vina lui că te simți pierdut și confuz. E vina ta. Tu ești cel responsabil pentru bunul mers al vieții tale.

Partenerul tău nu trebuie să te repare sau să te facă să te iubești pe tine însuți. Tu ești cel care trebuie să găsească o modalitate de a face asta.

Găsirea păcii și a fericirii în tine este unul dintre cele mai importante lucruri pe care va trebui să-l faci vreodată în viața ta. Această călătorie o faci de unul singur. Pentru că aceasta e singura cale în care vei învăța vreodată să te iubești și să te apreciezi pe tine însuți.

Fiind cu persoana potrivită, nu te va ajuta să te iubești, dacă nu ai învățat să faci asta de unul singur. Relația cu persoana iubită nu te va scăpa de neîncrederea și fricile pe care le ai.

Dacă nu ești fericit cu tine însuți, nici în relație nu vei fi fericit.

Vei observa că, oricât de mult încerci să ignori problemele pe care le ai, vor fi momente când acestea vor apărea din nou și din nou.

Vei observa cum devii extrem de emoțional, gelos și irațional. Te vei întreba tot mai des, dacă ești iubit sau nu. Vei vedea că devii paranoic cu ideea că vei fi părăsit. Vei observa cum creezi drame și tensiuni inutile în relație.

Vei vedea cum îți distrugi relația de unul singur.

Acesta este motivul pentru care am nevoie să îți promiți că vei începe să ai grijă de tine. Doar tu ești responsabil de sănătatea ta mentală și emoțională.

Înainte de a te îndrăgosti, înainte de a iubi pe cineva, trebuie să înveți să te iubești pe tine.

Cu toții avem bagajul pe care îl ducem cu noi întreaga viață. Dar, chiar dacă cei dragi vor fi mereu lângă noi, pentru a ne ajuta cu această povară, suntem singurii responsabili de a face față provocărilor din viața noastră.

De aceea este atât de important să te clarifici cu toate problemele, limitele, blocajele interioare, înainte de a începe o relație cu cineva.

Nu contează de câte ori partenerul îți spune că te iubește. Dacă neîncrederea, frica, anxietatea din interiorul tău te fac să te îndoiești de totul din jur, aceasta e problema ta.

Când înveți să te accepți și să te iubești așa cum ești, îți este mult mai ușor să accepți iubirea celor din jurul tău.