În căutarea timpului pierdut: 6 obiceiuri copilărești ale femeilor 40+, care îi irită pe bărbați.

Tuturor ne este frică de bătrânețe. Indiferent cât de mult ne-ar îndemna psihologii să acceptăm realitatea și să îmbătrânim frumos și cu demnitate, de fiecare dată când privești în oglindă și te confrunți cu primele semne ale bătrâneții iminente, ai da totul ca să inversezi acest proces.

Când un bărbat și o femeie sunt căsătoriți de mai mult timp, cei doi se obișnuiesc unul cu celălalt, acceptându-și perechea cu tot cu plusuri și cu minusuri. Însă, unele femei, din lipsa de încredere în sine și în propria frumusețe se străduie prea tare în încercarea de a masca semnele firești ale bătrâneții și, într-un final, își pierd nu doar respectul de sine, ci și respectul partenerului său.

Hai să vedem împreună care sunt cele 6 gesturi disperate ale femeilor de după 40 de ani, făcute în încercarea de a rămâne mereu tinere și frumoase.

Se îmbracă și se machiază ca o adolescentă

Unele femei refuză să îmbătrânească, iar refuzul lor poate lua cele mai extravagante forme. Ce crezi de femeile care se îmbracă și se machiază astfel, de parcă tocmai au absolvit liceul? În ochii unui observator neutru acest gest arată caraghios și ridicol, dar ce drept avem noi să judecăm o persoană aflată în pragul disperării? Un asemenea comportament trădează vulnerabilitatea și lipsa de încredere în sine și, vrem noi sau nu vrem, nimănui nu-i plac persoanele vulnerabile.

Citește și: 5 semne ale unei femei condamnate la singurătate

Flirtează cu alți bărbați în prezența lui

Din dorința de a se simți din nou tinere și seducătoare, unele femei trecute de 40 de ani își permit să cocheteze cu alți domni în prezența soțului și arată foarte caraghios și deplasat în acest sens. Grimase înșelătoare, expresivitate teatrală, atenție exagerată față de obiectul atracției sale – toate aceste lucruri nu fac decât să adauge bile negre în relația cu partenerul lor.

Încearcă să-i impună soțului un stil de viață tineresc

O femeie adultă, aflată în căutarea timpului pierdut este ferm convinsă că bărbatul de lângă dânsa ar trebui să se comporte la fel. Având cele mai bune intenții, ea promovează cu zel tot ceea ce-l poate întineri pe el, ajungând cu timpul atât de agasantă, încât recomandările devin aproape un imperativ și asta nu se poate solda cu nimic altceva decât ruinarea unor relații construite cu anii.

Citește și: 6 situații în care o femeie nu trebuie să își ceară scuze, dacă are o stimă de sine sănătoasă

Își cheltuie toți banii pe proceduri și tratamente de întinerire

În căutarea tinereții, o femeie este pregătită pentru orice, dar să fim sinceri, grămezile de borcane cu tot felul de elixire magice și vizitele nesfârșite la cosmetologi sau plasticieni nu întotdeauna ajută, iar dacă ajută, costă bani, și în afară de astă, cărui bărbat îi poate fi interesantă compania unei femei obsedate de un singur lucru?

Se supără din orice

Un alt model de comportament copilăresc/adolescentin, care o fac să se simtă mai tânără. Poate că era justificat dacă bărbații nu vedeau în asta o manifestare absurdă de infantilism, care arată foarte ridicol – o femeie adultă stă cu spatele întors și mâinile încrucișate din cauza unui motiv atât de mărunt și nesemnificativ, încât partenerul său trebuie să ghicească unde a greșit.

Citește și: 7 proverbe care explică de ce italiencele nu aleargă după bărbați!

Face abuz de limbaj tineresc

Încercând să pară tinere și progresiste, unele femei încep să facă abuz de jargoanele noii generații. Dar noua generație nu prea le apreciază eforturile, iar vechea generație nu se prinde despre ce este vorba, astfel încât trucul nu le adaugă femeilor nici atractivitate, nici farmec și nici măcar tinerețe.