Iată de ce universul ne ciocnește cu oameni noi: 8 scopuri importante

Cum crezi, există în viața noastră întâlniri întâmplătoare? Desigur că nu. Pe parcursul existenței sale omul întâlnește un număr mare de oamenii. Unii ne însoțesc o perioadă scurtă, alții parcurc împreună cu noi o parte din drumul vieții și foarte puțini dintre ei ne sunt alături până la final.

Iată câteva motive care te vor ajuta să înțelegi de ce anumite persoane apar în viața noastră și de ce unii trebuie să dispară.

1. Pentru a ne trezi la viață

Există oameni care ne fac să ne îndoim și să ne adresăm singuri întrebări. Uneori ei devin parte a vieții noastre, iar alteori pleacă după foarte puțin timp, în ambele cazuri însă ei ne ajută să nu pierdem o parte din noi. Nu este neapărat să-i iubim, însă fără ei nu ne putem descurca.

2. Pentru a ne alina sufletul

Astfel de oameni apar în cale atunci când ne simțim o lumânare stinsă și credem că nu ne mai pasă de nimic. Ei împiedică tristețea să ne năvălească și ne dau imbolduri să mergem mai departe. De obicei, astfel de oameni trec pe lângă noi cu viteza meteoritului și s-ar putea să nu-i mai vedem niciodată.

3. Pentru a ne fi alături

Sunt acei oameni care devin parte a vieții noastre pentru totdeauna. Ei ne sunt alături orice s-ar întâmpla. Aceștia sunt prietenii, rudele, partenerii. Ei sunt cei care ne vor prinde atunci când cădem.

4. Pentru a ne oferi o lecție

Aceștia nu sunt oamenii de la care putem învăța ceva. De obicei, lecțiile lor sunt foarte dure, iar „învățătorii” foarte departe de perfecțiune. Însă orice relație ai avea cu astfel de oameni ține minte că misiunea lor este să te învețe ceva. Din nefericire astfel de lecții în cele mai multe cazuri sunt oferite de către ticăloși.

5. Pentru a te ajuta să depășești unele situații

Aceștia sunt oamenii care te ajută să treci prin perioadele grele din viață, atunci când ai pierdut pe cineva drag, de exemplu. Uneori ei rămân cu noi pentru totdeauna, alteori dispar când ne este mai bine, însă rolul lor este extrem de important.

6. Pentru a ne reaminti de ceva

Aceștia sunt oamenii, care prin prezența lor, ne fac să ne amintim de ceva. Ei ne ajută să conștientizăm că nu suntem singuri, că lumea este casa noastră comună și că întotdeauna se va găsi cineva care ne va susține. În general, atunci când suntem gata să renunțăm, ei apar în viața noastră și ne amintesc că nu e chiar atât de greu precum pare.

7. Pentru a ne arăta pe cine merităm și pe cine nu

Acești oameni sunt asemănători cu cei care ne ajută să depășim greutățile. Ei pot fi atât oameni buni, cât și oameni îngrozitori. Anume de ei depinde pe cine o să lași să intre în viața ta și pe cine o să gonești. Important este să ne învățăm lecția la timp.

8. Pentru ca ei să învețe ceva de la noi

Aceștia sunt oamenii pentru care trebuie să devenim mentori, îndrumători. Și posibil că din comunicarea cu ei, vei învăța și tu ceva. Nu în zadar se spune că avem nevoie de învățăcei, pentru a învăța ceva de la ei.