Iată cum să reacționezi la insulte: Trucul care va aplana orice conflict!

Ce fel de viață fără conflicte? Conflictele ne pasc la fiecare pas și oricât de mult am vrea, nu vom putea scăpa de ele. Și nici nu trebuie. Pentru că cei ce trăiesc sunt cei ce luptă. Și dacă cineva te insultă, trebuie să-ți iei apărarea. Dar hai să vedem de ce unii oameni îi insultă pe alții.

De ce oamenii insultă?

Motive există cu carul. Începând cu starea de moment și terminând cu încrederea scăzută de sine. Dar nu ne interesează motivul, ci scopul. De cele mai multe ori, oamenii insultă pentru a provoca un conflict. Scopul lor nu e să te jignească, ci să se certe cu tine. Pentru că din ceartă trăiesc. Asta e ceea ce vor cu adevărat.

Iar sarcina ta este să nu le oferi agresorilor această șansă. Nebăgarea în seamă este cea mai eficientă metodă de a supune un adversar. Iar dacă vrei să-l faci să-și iasă din pepeni, adaugă la nepăsare puțină politețe și un zâmbet indiferent. Nu există o cale mai simplă de a ieși învingător din conflict.

A fi indiferent înseamnă a fi slab?

Nu. Înseamnă a da dovadă de inteligență și superioritate morală. A fi indiferent nu înseamnă a tace, ci a răspunde calm și nepăsător. Aproape ironic. Înseamnă a pune un punct scurt, dar cutremurător.

În general, atunci când se iscă un conflict, încearcă să nu strigi. Chiar dacă ești furios, nu striga. Țipetele stimulează reacția de apărare și alimentează conflictul. Cu cât mai tare strigi, cu atât te îndrepți mai departe de soluționarea lui. Nu striga nici atunci când cineva strigă la tine. Dacă răspunzi liniștit și politicos, furia se va potoli rapid. Cel care s-a înfuriat se va simți vinovat și, cel mai probabil, va fi primul care își va cere iertare. Dacă scopul lui era altul decât de a genera un conflict.