Iată care este prețul fotografiilor ideale din Instagram. O mamă spune adevărului pe nume

Cu cât mai mult privești fotografiile minunate ale semenelor tale sau ale vedetelor în Instagram, cu atât mai nemulțumită devii de aspectul tău fizic și de viața ta. Deseori, însă aceste fotografii nu au nimic în comun cu realitatea. Pentru sesiunile foto de gen #viațădesucces se pot închiria avioane, iar de tip #floridelaiubit se pot cumpăra singure flori. Cel mai trist este când se denaturează lucruri mai importante, cum ar fi relația cu copilul. Mama a 6 copii, Jen Flint, a urmărit o astfel de istorie în Instagram.

Sperăm că această istorie te va ajuta și pe tine să scapi de iluzia vieții perfecte din Instagram și să te iubești pe tine așa cum ești.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216596635445829&set=p.10216596635445829&type=3&theater

„Ieri, la piscină am văzut o tânără mămică cu fiica sa, îmbrăcate în costume de baie similare, foarte drăguțe. Mama avea un păr bine aranjat, iar primele câteva minute a avut o discuție foarte aprinsă la telefon, în timp ce fetița aștepta cumine când i se va permite să se scalde.

După discuția telefonică, femeia a aranjat frumos jucăriile pentru baie și crema antisolară pe prosop, iar ulterior și-a scos telefonul și a făcut câteva selfie-uri. Zâmbind a nu știu câta oară în fața camerei, fetița și-a rugat din nou mama să-i permită să intre în apă. Mama i-a mai făcut câteva poze la marginea bazinului și doar după asta i-a permis să se joace în apă.

În timp ce fetița s-a bălăcit câteva minunte în apă, mama și-a sunat prietena pentru o nouă discuție. Fata o tot ruga să vină în apă ca să se joace cu ea, dar mama o ignora evident și nu a cedat nici la a patra rugăminte.

După 10 minute, femeia a terminat discuția, a pus în geantă crema pe care nu a folosit-o și jucăriile cu care nimeni nu s-a jucat, și-a luat fata din apă și au plecat.

Această situație m-a pus serios pe gânduri. Eram conștientă de faptul că această mămică va postat pe rețelele sociale o fotografie perfectă în care va vorbi despre cât de bine s-a distrat cu fata ei la piscină.

Iar undeva stă o mamă cu copii ei, într-o casă dezordonată, cu părul nearanjat, cu hainele pătate. Ea este obosită pentru că și-a petrecut ziua gătind, aranjând, îngrijind și jucându-se cu copiii. Ea se va uita la aceste fotografii și se va compara cu această mamă perfectă la piscină. Demonul din capul ei îi va șopti: „Nu ești o mamă suficient de bună. Nu ai bani pentru așa costume de baie și ca să mergi la piscină, nu ai timp să lași amintiri de acest fel.” Acea mamă se va crede o ratată, ea nu va ști niciodată că a petrecut timpul mult mai bine în ochii copiilor săi, decât acea mamă „ideală” de la piscină.

Ceea ce vedem noi în rețelele sociale nu este întotdeuna adevărat. Sunt niște aparențe: regizate, filtrate și falsificate.

Uneori noi vedem fotografii reale din vacanțe, cu case frumoase și păr bine aranjat. Dar acesta este un singur moment. Cel mai bun moment din acea zi, restul fiind serviciu, curățenie, dezordine..

Mamelor, nu vă comparați! Sunteți suficient de bune. Cel mai minunat lucru la voi este că sunteți adevărate. Tricoul vostru murdar, haosul din casă și copiii fericiți – toate sunt adevărate și așa trebuie să fie.”